Сьогодні 153 років з дня народження Ольги Кобилянської - пишної троянди в саду української літератури

Сьогодні 153 років з дня народження Ольги Кобилянської - пишної троянди в саду української літератури

27.11.2016, 22:43

Ольга Кобилянська належить до тих митців, хто своєю творчістю увійшов в скарбницю української літератури назавжди. Письменниця недаремно займає місце одного з перших українських авторів-модерністів, художні здобутки якого засвідчили європейський рівень української літератури кінця XIX - початку XX ст. Прихід в українську літературу талановитої письменниці був своєрідним подвигом її високого духу.

Блок Петра Порошенка

Сьогодні, 27 листопада, Буковина відзначила 153-тю річницю від дня народження  відомої української письменниці та громадської діячки Ольги Кобилянської.

До пам'ятника відомій буковинці зібрались представники крайової влади та громадськості.

Заступник керівника апарату обласної державної адміністрації Олександр Шкурідін, звертаючись до всіх присутніх, зазначив, шо зірка геніальної Ольги Кобилянської була однією з найяскравіших у когорті українських письменників. «Окрім літературного таланту, Ольга Кобилянська була однією з ініціаторок створення «Товариства руських жінок на Буковині», активно виступила за рівноправність жінки й чоловіка, за право жінки на гідне життя,- наголосив посадовець. – Відрадно, що з року в рік все більше людей збираються біля цього пам'ятника, аби вшанувати славетну буковинку, яка у свої поглядах та діяннях значно випередила свій час».

Учасники заходу поклали квіти до пам'ятника Ольги Кобилянської. В цей день також відбулося покладання квітів на могилі Ольги Кобилянської, що знаходиться на території історико-культурного заповідника «Кладовище по вул. Зеленій», а також відбувся мистецький вечір у літературно-меморіальному музеї Ольги Кобилянської. 

1