Сміттєва мафія по-чернівецьки: потопати у відходах  місту залишилося тільки до 23 серпня (ОНОВЛЕНО)

Сміттєва мафія по-чернівецьки: потопати у відходах місту залишилося тільки до 23 серпня (ОНОВЛЕНО)

15.08.2016, 02:20

Приватні структури змагаються за контроль над чернівецьким полігоном побутових відходів. 

Радниця Чернівецького міського голови Ірина Карімова нагадала витоки сміттєвого конфлікту у Чернівцях

- Київське приватне ТД ТОВ «Укрвторресурс» команда Михайлішина... завела у місто з метою довести до банкрутства комунальне підприємство «Спецкомунтранс» і передати цьому приватному підприємству міський полігон, забезпечити монополію і контроль над сферою утилізації ТПВ у Чернівцях, - написала  Ірина Карімова.  - Поглинання ЖРЕПу №12 було лише першою сходинкою у цьому плані.

"Довели КЖРЕП-12 до банкрутства та протягнули приватну структуру - Михайлішин, Шабан і т.д., а тепер всі Вам винні, - уточнив начальник Інспекції з благоустрою Чернівців Сергій Обшанський

Однак швидко реалізувати завдання не вдалося, оскільки на ринку у Чернівцях вже багато років працювала ще одна приватна структура – Альтфатер, якій також такий сценарій був не до вподоби. Альтфатер зробив свою спробу встановити контроль над полігоном, - продовжила Ірина Карімова. 

Окрім того, проти виступив Ярослав Кушнірик, який був категорично не згоден з тим, шоб міський полігон контролювала будь-яка приватна структура. Це і стало причиною конфлікту між Кушніриком і тодішнім заступником Михайлішина Тимофєєвим та тодішнім директором департаменту ЖКГ Дмитром Сірманом.

Тоді ТД ТОВ «Укрвторресурс» стало  не платити КП «Чернівціспецкомунтранс» за вивезення сміття, нарощуючи борги, підприємство перестало отримувати підтримку і вже, за вашими підрахунками, дихало на ладан, не мало власної справної техніки та інших ресурсів для надання послуг. ТД ТОВ «Укрвторресурс» готувалося до того, щоб його визначили виконавцем послуг з вивезення в міст ТПВ.

Але сталася несподіванка. Керівник «Спецкомунтрансу» Олександр Іванченко проявив впертість і самостійно провів тендер, на якому взяв в оренду у іншої київської фірми спецтранспорт для вивезення сміття.

Тоді була запущена «тяжка артилерія» Бешлея у супроводі вірного «Променя» і місто на початку минулого року стало свідком сміттєвого скандалу та першої спроби усунути Іванченка з посади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернівецькі депутати "копирсалися у смітті": хто його возитиме - захисник простих людей чи міське підприємство? (+ВІДЕО)

Фактично боротьба йшла за контроль над міським полігоном.

Нові київські партнери допомогли комунальному підприємству тоді встояти.

Але ТД ТОВ «Укрвторресурс» від своїх планів не відступило. Навіть після рішення суду ТД ТОВ «Укрвторресурс» відмовлялося погасити борг перед комунальним підприємством.

Тому наприкінці 2015 – на початку 2016 року міський голова створив комісію, яка мала б розібратися із ситуацією і змусити ТД ТОВ «Укрвторресурс» погасити борг та виконувати свої зобов’язання, або ж прийняти рішення про розірвання угоди.

Водночас «Спецкомунтранс» відмовився підписувати угоду з ТД ТОВ «Укрвторресурс» до погашення боргу.

На вулицях у центрі міста чернівчани побачили переповнені контейнери із сміттям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сміттєве лихо: чому фірма депутата Тихоновича не розраховується із спецкомунтрансом

Через борги депутата міськради від "Рідного міста" Тихоновича мікрорайон у Чернівцях потонув у смітті (ФОТО)

"Вул. Горького - це територія КЖРЕП-9 і з оплатою перед КП Спецкомунтранс боргів немає, того все вивозиться по графіку! А ТОВ Укрвторресурс тупо збирає гроші з 8000 абонентів собі в кишеню", - унаочнив тему начальник Інспекції з благоустрою Чернівців Сергій Обшанський. Він також нагадав, що 12 серпня працівники київського приватного ЖЕК ТД ТОВ"Укрвторресурс"  "як зозуля" підкладали  своє сміття в контейнери сусідніх КЖРЕПів на території Шевченківського та Першотравневого районів міста - економили на вивозі на полігон у селі Чорнівка. 

Однак, на захист свого однопартійця з ТД ТОВ «Укрвторресурс» Тихоновича в комісії встали його однопартійці. Розірвання угоди було відстрочено, натомість був визначений термін для усунення проблеми, - продовжує пояснювати Ірина Карімова. 

Але ТД ТОВ «Укрвторресурс» висновків не зробив, погасив лише частину боргу.

З огляду на те, що термін дії угоди, у ТД ТОВ «Укрвторресурс» наближався до завершення, його попередили, шо угода продовжуватися не буде. При спробі на одному із засідань виконкому внести у план регуляторної діяльності питання про визначення виконавця таких послуг знову однопартійці Тихоновича заблокували розгляд цього питання.

І тепер у неділю так спішно ваша команда розпочала розбиратися із сміттям на вул. Шептицького і Сагайдачного саме тому, що Тихоновича попереджено, що дія договору з ним припинена і 23 серпня виконавчий комітет має намір виключити з переліку виконавців послуг з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій ТОВ «Торговий дім Укрвторресурс» та тимчасово на період проведення конкурсу призначити виконавцем цих послуг КЖРЕП №6.

Звичайно, команда Продана це рішення буде блокувати, бо не втрачає надії повернути все у попереднє русло.

Дуже вже хочеться одній із фірташівських компаній взятися за дегазацію чернівецького полігону.

Дегазація полігону звичайна потрібна, але на умовах, які вигідні місту, а не одному із кланів.

Хоча війна за чернівецьке сміття, за монополію на цьому ринку лише починається. Першою її жертвою став екс-керівник «Спецкомунтрансу» Іванченко, який відмовився йти у фарватері команди Продана і наважився мати свої плани щодо дегазації полігону за участю своїх київських партнерів.

Завдання влади не допустити монополії на цьому ринку, оскільки це одразу позначиться на якості і вартості послуг.

Депутат Юрій Бурега оприлюднив орієнтовну схему, згідно з якою буде пропонувати владі вирішувати проблему дегазації сміттєзвалища:

- Буду пропонувати це питання для бюджету на 2017 рік як капітальні вкладення і не буде питань ні у кого, що це потрібно одному клану чи іншому. Місто буде мати прибуток = 12 - млн грн в рік., люди - роботу, а керівники міста - керованість процесом.

Витоки чернівецької сміттєвої війни також прокоментував вже згаданий екс-керівник «Спецкомунтрансу» Олександр Іванченко:

1. ТД "Укрвторресурсы" выиграли тендер на обслуживание населения на территории ЖЕК №12 в 2012. Конкурс проводили несколько раз. Изменяли условия. Отменяли уже состоявшийся. Для чего? Для того, чтобы выиграл именно ТД "Укрвторресурсы". Руководил этим процессом непосредственно Сирман по указке Тимофеева, а тот в свою очередь по указке Михайлишина. Для этого загнали в задницу действующий ЖЕК №12.  

2.Какая цель данной аферы? Подмять под себя, в последующем, ВСЕ Жеки Першотравневого района с дальнейшим заходом на рынок перевозки тпв. Альтфатер и полигон тоже цель, но на будущее. Главное залезть!!!

Нужно зайти еще далее в историю и отметить, что спецкоммунтранс по решению власть имущих на то время (Михайлишин, Продан) было решено ликвидировать в августе 2012 (соответствующие решения были приняты на сесии и исполкоме), а тут нежданчик!

В июле назначили нового директора. Иванченко А.В., которому по-барабану все местные разборки, расклады, депутаты и т. д. потому что он их не знанет!!! Потому что он никому ничего не должен в этом городе!!! У этого нового директора нет долгих отношений (садик, школа, институт, соседи, друзья и т. д.) он может любому сказать нет. В т.ч. секретарю Михайлишину, директору Сирману и т..д. по иерархии.

Вопрос: нахрена михайлишин назначает директором предприятия, которое он хочет тупо "продать" (через банкротство) Тихоновичу, Иванченко А.В., который в свою очередь "жопу рвет" (а он такой!) за Спецкоммунтанс, чтоб он жил? И где вообще взялся этот иванченко. сейчас отвечу.

3. Семен Тихонович в 2012 г (де-юре директор ТД "Укрвторресурсы" его сын Максим, но де-факто рулит папа, а Максим за болвана, что на предприятии, что в раде) приехал на Спецкоммунтранс с помпой заключать договор (коньяк, шоколад). я вел себя скромно. Чесное слово. Заключили договор. И сеня не платит! Я к Сирману, Михайлишину караул злодий. Ответ: все будет и т. д. Иванченко ультиматум: нет денег нет - уборки. НУЖНО ПОНЯТЬ ОДНУ ВЕЩЬ - ТД "УКРВТОРРЕСУРСЫ" СОБИРАЮТ ДЕНЬГИ С БОЛЕЕ ЧЕМ 8000 ЧЕРНОВЧАН ЗА УСЛУГИ ПО ВЫВОЗУ МУСОРА И ЛОЖАТ ИХ СЕБЕ В КАРМАН!!! А ЭТИ УСЛУГИ ВЫПОЛНЯЮТ ЧЕРНОВЧАНЕ САМИ, С ПОМОЩЬЮ ПРЕДПРИЯТИЯ, КОТОРОЕ ОНИ СОЗДАЛИ ДЛЯ СЕБЯ, Т. Е. СПЕЦКОММУНТРАНС. Деньги жителей Черновцов попадают в карманы депутата Тихоновича, или его папы Семена, или сразу в оба, а еще ...

4. не по теме, но интересно. вы знаете, кто и как распоряджался финансовыми потоками города при михайлишине? нет? а я знаю... далі буде... - пообіцяв Олександр Іванченко.

5. с августа по ноябрь сеня (т. е. тд "укрвторресерсы") снова не платит. коммунальное предриятие г. черновцы оказывает услуги киевскому коммерческому предприятию, а оно, это киевское не платит! какаул нас грабят!!! в ноябре 2013 года МКП "ЧЕРНОВЦЫСПЕЦКОММУНТРАНС" подает в суд на киевскую частную придворную мерии фирму в суд. и как в сказке. все забегали. меня лично вызывает сирман. как посмел! он нормальный! он наш! подписывай мировую. (при подписании мировой решение суда не имеет значения, а значит жди у моря погоды). не буду подписывать! к чести сирмана, вел себя корректно. вызывает михайлишин. ай ты чо да чо!!! цитирую: "Это мой друг. Забери заяву в суд.". ответ: "Нет! Вор должен, как минимум, вернуть украденое." ответ: "Да я, да я, да я тебя" ответ: "Заявление не заберу". да мы тебя и еще раз тебя , я слышал много раз. мне плевать. повторяю: я никому ничего в черновцах не должен. а еще был ростислав билык...

6. немножко о билыке. если не ошибаюсь сентябрь 2012. тепло. бегаю месяц за михайлишиным. дай мусоровозы, дай, дай. я ж не для себя ! коммунтрансу нужно, а значит городу! соизволил назначить встречу на стадионе (я настойчивый!). матч буковины с кем то еще. говорю (встреча была естественно до киевского сени): "Витал. Михал. погибаем, дайте денег на мусоровозы". ответ: " Иди с Билыком договаривайся бабки все у него" , он тоже был на матче. как я с билыком договаривался далее...

1


КОМЕНТАРІ (1)

приватні структури а-ля кулявлоби змагаються за голоси самонемочі в чернівцях)))))))) і как всегда так удачно шо аж відсосали))))))))))))

каспруку ГАНЬБА!!!! Ганьба каспруку за то що хотів перетворити місто на мусорку!!!

avatar

))))))))))

15 серпня 2016 08:47