Сміття окремо, приєднання до Чернівців окремо: Сергій Осачук зустрівся із сільським головою села Чорнівка Георгієм Ботою

Сміття окремо, приєднання до Чернівців окремо: Сергій Осачук зустрівся із сільським головою села Чорнівка Георгієм Ботою

13.12.2019, 19:38

Жителі села Чорнівка сьогодні вручили голові ОДА підписи людей про бажання об’єднатись з Чернівцями, а не з сусідніми селами.

Сьогодні, 13 грудня, голова ОДА Сергій Осачук зустрівся із сільським головою села Чорнівка Георгієм Ботою. Під час зустрічі Сергій Осачук наголосив на тому, що у центрі діяльності ОДА є потреби конкретної людини. Він відзначив, що саме це повинне бути головним при взаємодії сільської ради та обласного керівництва.

Голова ОДА взяв на вивчення документи, які передав йому сільський голова, та запропонував йому дійти порозуміння з Чернівецькою міською радою в питанні приєднання до міста. Розв'язання проблеми міського сміттєзвалища, яке межує з чорнівськими землями, через об’єднання Чорнівки з Чернівцями, як сформулював Георгій Бота, не є, на думку Сергія Осачука, взаємозалежними.

«Потрібно ініціювати перевірку впливу сміттєзвалища на екологію та безпеку життя мешканців міста Чернівців та Чорнівки всіма компетентними службами та отримати відповідний висновок», – цитує прес-служба слова голови ОДА.

Нагадаємо, нещодавно директор Департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОДА Віктор Подорожний підтвердив, що до Києва направлено на затвердження документи щодо зміни перспективного плану стосовно села Чорнівка. Згідно з цим поданням, село об'єднується з Топорівцями Новоселицького району та Колінківцями Хотинського району.

«Мене сюди відправили люди і чекають відповіді від голови ОДА. Ми 4 роки ходимо і кланяємось громаді Чернівців, просимось приєднатись. Є закон, який каже про приєднання сіл у 20-кілометровій зоні до обласного центру», - розповідає жителька Чорнівки Домка Щавінська. - Нам краще до Чернівців, ми народились при Садгірському районі, сполучення до Садгори є, діти у Чернівціх вчаться, 90% людей працюють у обласному центрі».

«Ми ходимо і випрошуємо. Чернівчани б зрозуміли, що ми не бідне село, а багате. На території є кілька успішних фірм, підприємці. Ми просимо свого і законного, те, що нам належить по закону. А люди чекають на позитивну відповідь,»- обурюється житель села Юрій Боднар.

На сьогодні активісти із Чорнівки планували пікет під стінами ОДА. Сільський голова анонсував поїздку автоколони з їхнього села до будівлі адміністрації. Таким вчинком люди хотіли більше привернути увагу до свого питання і просити про виправлення ситуації з поданням без згоди громади села нового перспективного плану. Втім, обласна влада зуміла переконати, аби замість пікету провести розмову в кабінеті губернатора. Люди погодились.

«Я незадоволений сьогоднішньою зустріччю. Я погодився на толерантність, на жаль, мене не почули. Мало що дали сказати. Вручив підписи і сказав про наші вимоги. Але конструктивну не побачив, - розказує сільський голова Чорнівки Георгій Бота, - і Сергій Дмитрович Осачук напряму не каже, але натякає, – перспективний план буде змінено не на нашу користь. Шкода. Я збираюсь їхати на Київ, до Кабміну, добиватись, адже мене підтримує громада. Я в розпачі. Неприємно, що так повелися з нами».

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1