Сміття на вулиці Університетській  1-го вересня - це могла бути спланована акція, - джерело

Сміття на вулиці Університетській 1-го вересня - це могла бути спланована акція, - джерело

20.09.2015, 20:36

Про це під час програми „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ  повідомив директор департаменту ЖКГ міської ради Сергій Погорений. 

Людмила Григорчук: Чи є серйозні покарання за невиконання своїх обов’язків?

 Сергій Погорений: Обов’язково, ми звільняємо керівників ЖЕКу, було таке. Наприклад, 6-ий ЖЕП, було звільнення недавно за невиконання своїх обов’язків, були певні недоліки. Сміття на вулиці Університетській в центрі на 1-ше вересня завдало болю чи це була спланована акція. Недопрацювали, ми визнаємо свої помилки в цьому плані. Хоча контейнери всі спорожнюються після обіду. Пішли діти в школу, кількість сміття збільшилося, ми дещо не зорієнтувалися. Прикро визнавати, але треба визнавати свої помилки і працювати над ними.

Людмила Григорчук: Пане Сергію, щодо сміття. Говорили ви, що вже покарали нещодавно  керівника ЖЕКу і нещодавно в соцмережах дуже нарікали мешканці на те, що є схожі ситуації і на вулиці Героїв Майдану і ще десь. Як ви контролюєте це все? Про вивіз сміття один час дуже багато говорили, тепер знову люди активізувалися і нарікають на роботу.

 Сергій Погорений: В Чернівцях послуги з вивезення сміття надають 2 фірми, це «Альфатер» і наше міське комунальне підприємство «Чернівціспецкомунтранс». Графіки вивезення погоджені з районними радами і погоджені таким чином, щоб до ранку сміття в місті не було. І якщо вийти в 7-ий годині зранку, то місто виглядає привабливо.

 Людмила Григорчук: Але дійсно були фотографії людей і зранку, які показували, що сміття не вивозили. До вас звертаються люди з такими претензіями?

 Сергій Погорений: В принципі особливих скарг нема, ми вишукуємо таку інформацію в соціальних мережах, там більш активні мешканці. Це допомагає. Але для мене немає різниці, хто виконував роботу, якщо робота не виконана, ти повинен понести покарання. Я вже казав, мешканців немає цікавити чи є машина для вивезення сміття, чи вийшов двірник на роботу. Має бути прибрано, мешканці за це платять. У випадках, коли не вивозять сміття, застосовуються засоби адміністративного впливу через комісії. За минулий рік 6 разів керівників «Альтфатеру» Чернівців притягався до відповідальності, сплачував відповідні штрафи. Не має в Чернівцях бути будинковолодінь, які не утворюють відходів. Було один час багато звернень, що вони живуть десь на Роші, в приватному секторі, а не утворюють сміття, закопують на городі, багато таких звернень було: «В мене худоба є на подвір’ї». Немає такого, не передбачено законодавством, всі мають мати угоди на вивезення сміття і оплачувати сміття. Всі мають покластися до цього з розумінням. Але за цю плату, яку мешканці сплачують, вони мають мати відповідну якість.

Інформаційний партнер програми „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ  www.buknews.com.ua

 

1