'Слуги народу' запитають у своїх виборців, чи готові вони продовжити мандат чинного міського голови, а тоді вирішать чи мати з ним справу на виборах, - голова партії

"Слуги народу" запитають у своїх виборців, чи готові вони продовжити мандат чинного міського голови, а тоді вирішать чи мати з ним справу на виборах, - голова партії

27.04.2020, 19:52

Голова партії "СН" Олександр Корнієнко в інтерв'ю кореспондентці https://dt.ua/ заявив, що Конституцію буде змінено без умов "Мінська", децентралізацію — завершено, а ідеологічні противники сядуть за стіл переговорів, аби зшити країну.

 — Ви вже неодноразово заявляли: "На цих виборах ми робитимемо ставку не так на нові обличчя, як на компетентність і наступність". Це ви про те, що партія влади таки може підтримати на виборах декого з чинних мерів-важковаговиків? Чи тим самим визнаєте об'єктивність фрази, що влада Зеленського "щеплює країну від некомпетентності"?

—Що стосується підтримки мерів — вирішуватимуть наші виборці. Якщо ми й підемо на переговори, то тільки звіривши ідеологічні карти. Бо я не дуже уявляю переговори про співпрацю з мером, який ганив нас за голосування закону про землю, публічно називаючи "продажними дівками МВФ". Ба більше, ми проведемо соціологію з прямим запитанням до виборців СН, чи готові вони продовжити мандат чинного міського голови. І якщо це справді успішний і авторитетний мер, ми будемо говорити про його потенційну підтримку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві побачили, що мери постворювали собі кишенькові партії і почали виборчу кампанію на тлі пандемії, але самі захищати інтереси громад на найвищому рівні не поспішають

Голова ОДА не керує виборчим штабом партії "Слуга народу" і не конкурує з мером у рамках виборчої кампанії, - голова партії "СН"

Що стосується компетентності, то в країні давно кадрова криза. І не тільки у державній владі. Знайти доброго фахівця — велика проблема. Я особисто спілкувався з понад двомастами кандидатами на посади категорії А, і якщо п'ятеро з них відповідали необхідному рівню, то це добре. Всі вони, до речі, усвідомлено прийшли з бізнесу. А десятки тисяч середнього рівня? А як, узагалі, зрозуміти ефективність тих, хто вже працював до нас, якщо її ніхто ніколи не вимірював? Питань насправді достатньо.

 Ми розуміємо, що треба предметно займатися реформою державної служби. Вона зі своїми директоратами, які розкололи міністерства та інші органи центральної влади на ворогуючі табори, зайшла в глухий кут. Потрібна нова стратегія.

Наша команда ще в період президентської кампанії пішла шляхом залучення волонтерів, частина яких згодом потрапила у владу. Під час парламентської кампанії, формуючи список, ми свідомо відітнули всіх людей зі старої влади, бажаючи повністю перезавантажити систему. З цієї причини не потрапило до списків, а потім — і в уряд багато компетентних та досвідчених людей— наших прибічників. Зате ми завели у владу нових людей цілими проєктами, як це сталося у випадку з тим-таки проєктом BRDO (Офіс ефективного регулювання, Better Regulation Delivery Office. — І.В.) і Олексієм Гончаруком, представниками команд великих громадських проектів та інституцій. Тобто кістяк є, і постійно модернізується. Але мені здається, що основна проблема все-таки на середньому рівні, перезавантажувати який насправді ніким.

Олександр Корнієнко: "Ми в будь-якому випадку вибудуємо з мерами діалог. Не з цими, так з іншими"

Джерело: https://dt.ua/internal/oleksandr-korniyenko-mi-v-bud-yakomu-vipadku-vibuduyemo-z-merami-dialog-ne-z-cimi-tak-z-inshimi-345827_.html

1