“Слуги' Буковини визначилися з Жаровським (оновлено)

“Слуги" Буковини визначилися з Жаровським (оновлено)

27.11.2020, 19:22

З джерел, яким довіряє газета «Час», стало відомо, що на засіданні фракції «Слуга народу» у новообраній Чернівецькій обласній раді визначили кандидата на посаду обласного голови. Переважна більшість депутатів (при трьох, які утрималися) підтримала кандидатуру Володимира Жаровського.

Також Жаровського підтримав голова партії «Слуга народу» народний депутат Корнієнко.

На засіданні фракції були присутні народні депутати від Буковини.

Як відомо, на посаду голови обласної ради кандидата висуває партія, яка набрала найбільше голосів на виборах. У Чернівецькій області це – «Слуга народу», яка має 12 депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Жаровський: «Буковина, яка межує з ЄС, має стати успішним прикладом динамічного розвитку для всієї України»

Згодом цю інформацію підтвердила народна депутатка України Олена Лис, сьогодні відбулося засідання фракції «Слуга народу» у новообраній Чернівецькій обласній раді.

На засіданні були присутні народні депутати від Буковини Олена Лис, Максим Павлюк та Георгій Мазурашу.

Переважною кількістю голосів фракція визначила свою кандидатуру на посаду голови Чернівецької облради та підтримала Володимир Жаровський.

На засіданні 7 депутатів проголосували- за, 3- утрималися, ще один депутат, що не був присутній з поважних причин, висловився за підтримку кандидата заочно.
 
Голова партії «Слуга народу» народний депутат Олександр Корнієнко, який долучився до засідання у zoom-конференції, також підтримав Володимира Ярославовича Жаровського.

Володимир Жаровський – колишній депутат Чернівецької міськради від фракції "Батьківщина". У 2011 році його та групу інших обранців виключили з фракції через те, що підтримали відставку мера Миколи Федорука. Останні п’ять років Жаровський не був у місцевій політиці, а займався бізнесом.

Свою готовність поборотися за крісло голови обласної ради пан Жаровський підтвердив у коментарі кореспонденту molbuk.ua.

"Якщо довірять – можливо, так. Якщо буде довіра від депутатів, від фракції своєї, то, думаю, що будемо намагатися втілити це в життя. Щодо кандидатур заступників голови облради ми ще не говорили", – сказав він.

ДОВІДКОВО:

Голова Чернівецької обласної адміністрації Сергій Осачук підтримуватиме на посаді голови Чернівецької обласної ради кандидата, який буде висунутий від партії "Слуга народу". Про це Сергій Осачук розповів в ефірі програми “Без емоцій” на телеканалі "Чернівецький промінь".

На запитання ведучого Святослава Вишенського, чи підтримуватиме Сергій Осачук ймовірного кандидата від партії “Слуга народу” Володимира Жаровського, він зробив офіційну заяву.

“Я хочу зробити офіційну заяву, що я усіма силами підтримаю кандидата, який буде висунутий від партії “Слуга народу”. Обирати його будуть депутати у сесійній залі”, - сказав Сергій Осачук.

Також він зазначив, що знайомий з Володимиром Жаровським 30 років.

“Знайомий із Володимиром Ярославовичем Жаровським 30 років. Ми з ним знайомі з 1989 року, коли я став студентом історичного факультету, а він до того вже там навчався. Тому ми ходили одними коридорами, пройшли одну і ту саму школу, у тих самих вчителів. Ми один одному довіряємо”, - зазначив Осачук.

Сергій Осачук хоче, щоби більшість в обласній раді сформувала партія “Слуга народу”.

“Я би дуже хотів, аби більшість у щойно обраній обласній раді спромоглася сформувати партія “Слуга народу”. Оскільки ця партія набрала найбільшу кількість голосів і буде представлена найбільшою кількістю депутатів. Мене дуже тішить, що обласна рада зараз має молодший середній вік і високий освітній ценз. Я думаю, що це добра запорука успішній співпраці. Гарантую, що обласна адміністрація буде надійним партнером новообраній обласній раді”, - заявив Сергій Осачук.

Джерело: https://chas.cv.ua/, https://molbuk.ua/

1