Слідом за водою у Чернівцях подорожчало також тепло

Слідом за водою у Чернівцях подорожчало також тепло

21.07.2014, 19:12

За послугу централізованого теплопостачання сплачуватимемо тільки під час опалювального сезону

З липня підприємство "Чернівцітеплокомуненерго" перейшло на одноставковий тариф. Тож чернівчани, які користуються послугами централізованого теплопостачання, сплачуватимуть за тепло тільки в опалювальний період. З тарифу зникла постійна складова, яка становила 1,25 грн. за м кв.

Щоправда, тариф на теплопостачання зріс, і відтепер становить 7,61 грн. за м кв.

– НКРЕ погодила і затвердила тариф для Чернівців за один метр квадратний з початку опалювального сезону, який до речі розпочнеться тільки за погодженням Мінрегіонбуду і Мінрегіонвугілля, – повідомив заступник міського голови з питань діяльності ЖКГ Георгій Леонтій. – Тариф складатиме 7,61 грн. за м кв. Відповідний перехід на одноставковий тариф – це постанова НКРЕ. 

За словами директора МКП «Чернівцітеплокомуненерго» Олександра Меленчука, враховуючи, що в літні місяці споживачі не будуть оплачувати за тепло, тариф на опалення в межах року не буде вищим, аніж той, що був 2013 року. В цілому тариф зріс на 16,7%. 

Новий тариф, за словами Олександра Меленчука, є економічно обґрунтованим, таким чином, держава вже не буде погашати різницю вартості наданих комунальних послуг.

Нагадаємо, що у Чернівцях двоставковий тариф діє з 2009 року. Він складався із постійної складової - 1,25 гривні та змінної – 4,05 грн.

Водночас підприємство Чернівцітеплокомуненерго відключено від газопостачання через борги.

Наразі борг перед «Нафтогаз» становить 65,1 млн. гривень. Із них 26 млн. гривень – це борги ще 2012 року. Про це повідомив директор МКП «Чернівцітеплокомунерго» Олександр Меленчук.

Населення заборгувало підприємства 14,5 млн. гривень, ще близько 4 млн. грн. – госпрозрахункові підприємства.

Підприємство звертається до споживачів розрахуватися за тепло, адже, якщо борги перед Нафтогаз не погасять, розпочати вчасно опалювальний сезон буде складно.

Згідно із завданням Уряду, протягом наступного опалювального сезону, українці мають зменшити обсяги споживання газу на 30 відсотків. У Чернівцях зробити це без серйозних капіталовкладень в модернізацію комунальної сфери буде дуже складно. На цьому наголосив сьогодні під час брифінгу заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Георгій Леонтій.

За його словами, до кінця року в місті планується замінити 4 кілометри тепломереж, 27 морально застарілих котлів опалення та насосні групи. Заплановані роботи проводитимуть за 6 мільйонів гривень власних коштів КП «Чернівцітеплокомуненерго» та гроші інвесторів.

Також міська влада працює над зменшенням газової залежності комунальної сфери Чернівців. Як зазначив Леонтій, ближчим часом планується ввести в котельнях котли, які працюють на інших, відмінних від газу, видах палива.

Джерело: vidido.ua та БукІнфо (с)

Фото Ольги Максимюк

1


КОМЕНТАРІ (2)

Дякуємо Яйценюху та Каломайскому !!!! 

avatar

дякуємо догори ср...

21 липня 2014 21:45

Янучарам своїм подякуй. які державу обібрали як липку, тепер по ростовах сидять і ні в чому собі не відказують. І війну в Україні спонсорують. Ідіот тупий.

avatar

догорисракому

23 липня 2014 23:48