Скульптури двірника з трояндами на вулиці Кобилянській не буде

Скульптури двірника з трояндами на вулиці Кобилянській не буде

10.12.2016, 12:34

Цьогорічний подарунок ковалів – скульптуру двірника з трояндами – поки що вирішили не розташовувати на вулиці Ольги Кобилянської. Йому підшукають інше місце.  Таке рішення прийняли на черговому засіданні науково-консультативної ради з питань охорони культурної спадщини міста, повідомляє прес-центр Чернівецької міської ради. 

Серед питань, які обговорювались членами ради були й розгляд електронної петиції щодо відновлення каплиці Святого Антонія, що стояла поряд із Костелом Найсвятішого Серця Ісуса; розгляд електронної петиції про якнайшвидше спорудження скульптурної композиції «Хрест Пієта» на честь героїв Небесної сотні; розгляд електронної петиції про введення тимчасового мораторію, на будь-яке будівництво та реконструкцію будівель в межах центрального історичного ареалу.

  Також на засіданні ради розглядали містобудівний розрахунок щодо будівництва двоквартирного житлового будинку за адресою вул. Ю.Федьковича,51 , питання відведення земельної ділянки у власність для індивідуального садівництва на вул. Лазурній, біля садівничого товариства «Фотон» та питання влаштування на вул. О.Кобилянської скульптури двірника.  

Щодо каплиці, то члени ради вирішили недоцільним її відновлення після інформації представника громади костелу Найсвятішого Серця Ісуса.  

 Пропозицію тимчасового мораторію на будь-яке будівництво в межах історичного ареалу взято до уваги та запропоновано розглянути на засіданні Спілки архітекторів. Містобудівний розрахунок щодо будівництва двоквартирного житлового будинку по вул.Ю.Федьковича погоджено за умови дотримання умов погодженої Міністерством культури України поверховості, враховуючи, що будинок знаходиться в історичній частині міста. 

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/

1