Скоро знову буде  #деБілик?

Скоро знову буде #деБілик?

09.10.2016, 01:15

Після звернення Громадянської мережі ОПОРА та подання судового позову Генеральна прокуратура України поновила розслідування кримінального провадження щодо Ростислава Білика, кандидата в депутати Чернівецької міської ради, який підозрюється в організації підкупу виборців під час місцевих виборів у 2015 році.

Зокрема, у відповіді на звернення ОПОРИ зазначено, що “матеріали кримінального провадження вивчені ГПУ та 16 вересня 2016 року прийнято рішення про скасування постанови про закриття кримінального провадження і доручення здійснення досудового розслідування Головному слідчому управлінню Національної поліції України”. В ГПУ запевнили, що розслідування триває, вживаються заходи до всебічного, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження.

Судове засідання за позовом ОПОРИ відбудеться 10 жовтня 2016 року, о 9:00 за адресою м. Київ, вул. Хрещатик, 42-А. ОПОРА буде добиватись в суді отримання документів досудового розслідування та підстав, за яких було закрито кримінальне провадження прокурором Прокуратури м. Києва.

Нагадаємо, 25 жовтня 2015 року спостерігачі ОПОРИ в Чернівцях на одній із дільниць в студмістечку національного університету зафіксували масове фотографування бюлетенів з позначкою “за” кандидата Ростислава Білика, який балотувався до Чернівецької міської ради від партії “Рідне місто”. Студентам пропонували від 300 до 450 грн.

9 листопада 2015 року Шевченківській районний суд м. Чернівці виніс вирок трьом особам, які були залучені в схему організації підкупу виборців. Їх було визнано винними у вчиненні злочину і засуджено до трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном в один рік (ч. 4 ст. 160 Кримінального кодексу України).

Ростиславу Білику було оголошено підозру та оголошено в розшук як особу, що переховується від органів влади. Також було відкрито окреме кримінальне провадження, досудове розслідування здійснювалось Шевченківським райвідділом поліції Чернівецької області.

27 травня 2016 року кримінальне провадження щодо Ростислава Білика “для здійснення досудового розслідування доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції у м. Київ” (Постанова першого заступника Генерального прокурора України Юрія Севрука).

27 травня 2016 року Прокуратурою м. Києва досудове розслідування було зупинено у зв’язку з невстановленням місцезнаходження Ростислава Білика.

18 липня 2016 року кримінальне провадження відновлено у зв'язку з тим, що утікач самостійно з’явився до правоохоронних органів і надав покази.

25 липня 2016 року старшим прокурором Прокуратури м. Києва Оленою Ковальчук досудове розслідування у кримінальному провадженні закрито у зв'язку з відсутністю в діянні Ростислава Білика складу кримінального правопорушення.

05 вересня 2016 року громадянин Прокоп Т. І., який є заявником та свідком в справі підкупу, не погоджуючись із постановою про закриття кримінального провадження, прийнятою старшим прокурором Ковальчук О. В., подав скаргу до Печерського районного суду м. Києва на дії Прокуратури м. Києва.

Деталі — за цим посиланням https://www.oporaua.org/vybory/43183-opora-oskarzhuie-v-sudi-zakryttia-provadzhennia-shchodo-pidkupu-na-mistsevykh-vyborakh-v-chernivtsiakh

09 вересня 2016 року, о 9:00 мало відбутися судове засідання за скаргою офіційного спостерігача Громадянської мережі «ОПОРА» Прокопа Т. І. щодо оскарження дій та бездіяльності Прокуратури м. Києва у зв’язку із закриттям кримінального провадження щодо підкупу виборців на місцевих виборах у Чернівцях. Втім, через відсутність відповідача засідання було перенесене. Наступне засідання у цій справі суд призначив на 10 жовтня 2016 року о 9:00. Воно відбудеться за адресою м. Київ, вул. Хрещатик, 42-А.

1


КОМЕНТАРІ (7)

Скоро буде #деБурбак, #деЯценюк і #деСукаВсіКулявлоби?!?!?...

avatar

Людмила Дудченко

08 жовтня 2016 22:56

«05 вересня 2016 року громадянин Прокоп Т. І., який є заявником та свідком в справі підкупу, не погоджуючись із постановою про закриття кримінального провадження, прийнятою старшим прокурором Ковальчук О. В., подав скаргу до Печерського районного суду м. Києва на дії Прокуратури м. Києва».       

Я не являюсь защитником Р. Билыка, но ПРАВДА И ЗАКОН ПРЕВЫШЕ ВСЕГО!

В КПК Украины чётко прописаны Права и Обязанности свидетеля (таким является и Т. Прокоп). Нет такого права у свидетеля, чтобы обжаловать в суд (точнее, следственному судье) любые процессуальные действия следователя и его руководителя (точнее, процессуального прокурора) - включая, отмену постановления о закрытии уголовного производства, а также, бездеятельность следователя и процессуального прокурора.

     Кстати, прокурор имеет право отменить постановление о закрытии уголовного производства, но лишь в строгие временные сроки (не более 20 дней с момента, когда ему стало известно о закрытии), и прокуратура имеет право в административном порядке наказать и следователя, и процессуального прокурора. Но, такого права нет у следственного судьи!

 

    Исходя из выше изложенного, видно, что статья юридически абсолютно  безграмотная и не содержит всех объективных фактов, чтобы делать какие-либо верные выводы!!!

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

 

095-474-37-54    [email protected]

avatar

Г. Геков

09 жовтня 2016 19:05

Товарищ Геков! Вы - умный, знающий, но удивительно наивный! В политических процессах нет законов! Это политическое дело, вечное, иначе о чем нынешней власти еще говорить? Вот Прокоп и старается, обеспечивая Каспруку хоть какую-то видимость работы и борьбу с депутатским корпусом за высокие идеялы вместо того, чтобы ему, Каспруку, решать проблемы города. Задолбали своим Билыком!

avatar

Геннадий, кому здесь нужен закон?

09 жовтня 2016 20:44

прокоп продався. шкода що така гнида була надією студенства

avatar

студенТ

10 жовтня 2016 00:03

Не Геков тут розміщував свій допис, а вірна прислужниця бувших регіоналів, тепер рідне місто. Але при тому всьому запитання до пана Гекова. От Ви такий справидливий відстоювач правди, а чому Ви жодного разу не прокоментували справу Білика, чому не підказали тим самим Опорівцям, як краще, до кого краще звертатись по цій справі... . Чи Ви тепер басите тільки ті порущення , які вигідні нерідному місту, справедливий Ви наш?

avatar

Гекову

10 жовтня 2016 09:36

І в цей раз він не буде в суді, надасть довідку, що він хворий, чи якусь іншу.Цей суд буде тягнутись до безкінечності. бабло вирішує все.

 

avatar

10 жовтня 2016 09:39

"Не Геков тут розміщував свій допис, а вірна прислужниця бувших регіоналів, тепер рідне місто." 

"Я не являюсь защитником Р. Билыка, но ПРАВДА И ЗАКОН ПРЕВЫШЕ ВСЕГО!"  Я никакого отношения ни к бывшим, ни к теперешним регионалам, "Рідному місту" НЕ ИМЕЛ и НЕ ИМЕЮ!

     А к "Опоре" я обращался НЕОДНОКРАТНО! И прямо перед выборами, и во время, и после выборов!... Но, имели они меня в виду...та же Бабинская, и тот же Прокоп. Более того, они действовали и действуют избирательно и подло и ничем не лучше других приспособленцов и грантоедов.

Геннадий Геков

avatar

Г. Геков

10 жовтня 2016 11:26