Сколотити кишенькову олігархічну більшість і нав’язати Каспруку свого секретаря міської ради не вийде, - нардеп

Сколотити кишенькову олігархічну більшість і нав’язати Каспруку свого секретаря міської ради не вийде, - нардеп

18.11.2015, 23:43

Бурбак застеріг скупщиків голосів виборців від спроб ревізувати волевиявлення чернівчан: 

 Під вивісками окремих партій до рад пройшли негідники, які хочуть відновити панування регіоналів, - нардеп  

- Хотів би попередити ті політичні сили, які проводили скупку голосів, які  порушували чинне законодавство під час виборчого процесу, навіть не намагатися продовжувати це в стінах місцевих рад. Це і процеси шантажу або скупки депутатів, формування більшості під якісь політичні проекти або групи економічного впливу, особливо в  Чернівцях. Це не пройде! Ніхто мовчати не буде…  Про те, що під вивісками окремих партій пройшли негідники, які хочуть відновити панування регіоналів і забезпечити реванш регіоналів в чернівецьких радах. Не буде такого, будемо пильно за цим слідкувати.  І я дякую чернівчанам, що ми не віддали своє місто на поталу бригаді з 90-х. 

Таке переконання висловив народний депутат України Максим Бурбак. Про це з прес-конференції повідомив кореспондент BukNews.

Депутати, які зараз намагаються сколотити свою кишенькову фінансово-олігархічну групу і нав’язати Каспруку свого кандидата на секретаря можуть про це тільки мріяти. За всі незаконні рішення, які буде ухвалювати Чернівецька міська рада, наступатиме відповідальність. Так, як це передбачено чинним законодавством, – пообіцяв народний депутат України Максим Бурбак. – В тому числі чинне законодавство передбачає також і розпуск будь-якої місцевої ради за прийняття незаконних рішень.

Подивіться, що зараз відбувається в інших містах України. Громадськість вже не та, вона не буде мовчки спостерігати, як депутати ставляться до всенародно обраного цією громадою міського голови. Між собою нехай влаштовують політичні розборки, мочать одне одного.

Впевнений, що Олексій Павлович зможе об’єднати у проміську коаліцію всі політичні сили, які будуть працювати на громаду, а не перетворювати засідання міської ради на циркові виступи. Саме через це я туди не ходив останнім часом. Тому що депутатської роботи там був мінімум, а переважав піар деяких персон. Це їх право, може вони так самовиражаються.

Мені прикро, що на місцях деякі політичні проекти представлені людьми від колишньої влади. Але це вже питання до Києва, до центральних органів партії, які повинні з цим розбиратися. Саме  тому, вбачаючи можливість тушкування, переходів з фракції у фракцію, «Батьківщина» і «Самопоміч» поставили питання про законодавче забезпечення імперативного мандату. Його буде дуже легко застосовувати.  Хочу ще раз пояснити вже деяким обраним депутатам, які не читали закон про місцеві вибори. В цьому законі чітко прописана процедура імперативного мандата, відкликання депутата, який порушує статут партії, положення про фракцію. Створити олігархічну більшість в міській раді не  вийде. Тому ще раз звертаюся до місцевих депутатів – тушкування і перебігання з фракції у фракцію зараз ніхто не допустить. Це буде показово покарано, – наголосив  народний депутат України Максим Бурбак.  

Якщо хтось хоче погратися в ескалацію ситуації, то чинне законодавство передбачає дуже багато важелів – не впливу, а захисту волевиявлення чернівчан.

 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Ахах! Насмішив заголовок. Бо пан Максим сам все, що треба і кого треба нав'яже Каспруку. Мер у нас не своєю головою думає

avatar

Василь

18 листопада 2015 22:29

А що таке бригада 90-х. Чернівці знають,що всі 90-ті мером був Федорук. Невже це бригадир?

avatar

Petro

18 листопада 2015 23:05