Скільки коштує чистота і порядок та як наводять лад на одній із головних окрас Чернівців? (ВІДЕО)

Скільки коштує чистота і порядок та як наводять лад на одній із головних окрас Чернівців? (ВІДЕО)

03.03.2016, 15:23

Щодня тисячі туристів, чернівчан та гостей міста приходять сюди випити смачної кави, помилуватися величністю архітектури, послухати віртуозну гру вуличних музикантів і просто прогулятися. Та мало хто помічає роботу тих, хто піклується про чистоту Панської вулиці.

А про комфорт та порядок на одній із головних окрас міста уже більше трьох років дбають працівники Зелентресту.

- Раз у тиждень чи два рази в тиждень відбувається миття урн, їхня дезінфекція. Йде повністю прибирання, підмітання, - розповів Олександр Брязкало, директор КП "Трест зеленого господарства та протизсувних робіт".
Сумлінно лад на вулиці Ольги Кобилянської щодня наводять лише 6 працівників. Аби прибрати понад 12 тисяч квадратних метрів Панської, виходять ще вдосвіта.

- Кожного ранку працівники з 6-ї ранку практично повністю підмітають цю вулицю. Крім того, вони ще й прибирають арочні під’їзди, які виходять на вулицю Кобилянської, - зазначив Олександр Брязкало, директор КП "Трест зеленого господарства та протизсувних робіт".

Фарбують і ремонтують також лавиці та доглядають дерева, каже Олександр Брязкало. Зізнається, пішохідну вулицю утримувати в належному стані важче.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тендерний комітет-онлайн. В міській раді вирішують, хто утримуватиме вулицю Кобилянської за 894 тис. грн.

А хто візьме на себе таку відповідальну місію, щороку визначають у міськраді.

- Ми проводимо закупівлю товарів, замовлення послуг за бюджетні кошти, - пояснила Тетяна Цимбалюк, заступник голови тендерного комітету при виконкомі Чернівецької міськради.

І роблять це прозоро, каже Тетяна Цимбалюк Адже віднедавна кожен може дізнатися про те, хто бере участь у тендері і на яких умовах. 

- Відбувається онлайн-трансляція цього засідання, всі бажаючі можуть переглянути, побачити процедуру розкриття, - запевнила Тетяна Цимбалюк, заступник голови тендерного комітету при виконкомі Чернівецької міськради.

Цьогоріч бажання доглядати за пішохідною вулицею виявили чотири підприємства. Переможця ж визначать упродовж 20 днів, каже Тетяна Цимбалюк.

- Єдиним критерієм визначення переможця у нас буде ціна, - зауважила Тетяна Цимбалюк, заступник голови тендерного комітету при виконкомі Чернівецької міськради.

І найменшу ціну на виконання робіт запропонував саме Трест зеленого господарства - понад 750 тисяч гривень.

- У цю ціну входить найперше - це заробітна плата працівників. Також включається транспорт, який залучається для вивезення снігу, якщо виконуються ці роботи. На підвезення ґрунту, - сказав Олександр Брязкало, директор КП "Трест зеленого господарства та протизсувних робіт".

Також на закупівлю фарби, миючих засобів та спецодягу. Цьогоріч із міського бюджету передбачили кошти й на нову тротуарну плитку.

- На сьогодні вона в такому стані, скажемо, не тримається купи, покриття не відповідає нормам, тому передбачені кошти на капітальний ремонт цієї плитки, - повідомив Сергій Погорений, директор Департаменту ЖКГ Чернівецької міськради. 

Джерело: ТВА

1


КОМЕНТАРІ (1)

Крута вулиця коштує чернівчанам 2 450 грн. на день цілий рік! 6 працівників - хтось бачив щоб ці 6 працювали 8 годин щодня? НІКОЛИ!

Тепер про тендер - "найголовніше це ціна" тобто дешевше. А якість не цікавить?

А решта міста  - вулиці у пилюці та бруді. Чи є в місті хоч оДНА машина для прибирання вулиць?

avatar

Тарас

03 березня 2016 19:01