У Михальчі  прохід для скандального єпископа Никити вистелили живими квітами (ВІДЕО)

У Михальчі прохід для скандального єпископа Никити вистелили живими квітами (ВІДЕО)

31.08.2023, 21:22
Відео зустрічі єпископа Никити на престольне свято на парафії УПЦ в селі Михальча оприлюднили на офіційній сторінці УПЦ МП.
 
Підпис до відео, на якому видно, що єпископ крокує по килиму із живих квітів:
 
"29 серпня парафія на честь Успіння Пресвятої Богородиці села Михальча Сторожинецького благочиння в день другого престольного свята на честь нерукотворного образа Господнього зустрічає єпископа Никиту перед початком богослужіння".
 
 
ДОВІДКОВО:
 
Архієрейське богослужіння в день престольного свята на парафії УПЦ села Михальча.
 
29 серпня парафія на честь Успіння Пресвятої Богородиці села Михальча Сторожинецького благочиння святкувала друге престольного свята на честь нерукотворного образа Господнього. З благословення митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія святкове богослужіння очолив єпископ Івано-Франківський і Коломийський Никита. Також розділити радість з настоятелем парафії протоієреєм Сергієм Цурканом прийшло духовенство нашої єпархії.
 
За богослужінням архієрей та духовенство молились про мир на українській землі, про позбавлення від ворога, щоб Господь зглянувся на наш народ і зберіг тих, хто у відчаї і втратив домівки, щоб Господь благословив людей доброї волі, які допомагають нужденним.
 
Під час богослужіння, по клопотанню митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія та з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, настоятель парафії протоієрей Сергій Цуркан був нагороджений правом насіння митри.
 
Проповідь після молитви Господньої виголосив архімандрит Віссаріон (Чікал) настоятель парафії на честь преподобної Параскеви села Старі Бросківці Сторожинецького благочиння.
 
В кінці богослужіння владика Никита з собором духовенства звершив освячення копулів. Після освячення куполів єпископ Никита звернувся до вірян зі словами настанови. Насамкінець настоятель храму подякував владиці Никиті за звершене богослужіння.
1