Скандал навколо дерибану комунального майна в Чернівцях набирає обертів (+ відео)

Скандал навколо дерибану комунального майна в Чернівцях набирає обертів (+ відео)

28.08.2013, 01:05

Додаю щойно отриманий витяг з держреєстру щодо підприємства "Інватранс". Розмір статутного капіталу- УВАГА!!! - 0.00 гривень. Мушу звертатись до Генеральної прокуратури стосовно перевірки законності дій посадових осіб Чернівецької облради. Про це на своїй сторінці у Фб написав народний депутат України Максим Бурбак.  P.S. Цього разу Папієв вгадає розмір статутного фонду чергової оборутної фірмочки?

Сьогодні він говорив про це на прес-конференції в Чернівцях. 

-          Аналізуючи діяльність Чернівецької обласної ради я зауважив цікаве рішення сесії від 5 липня цього року.  Про це сьогодні, 27 серпня, під час прес-конференції повідомив народний депутат України Максим Бурбак. – Виявилося, що депутати провладної більшості проголосували  за передачу майна з балансу обласної ради на баланс обласного комунального підприємства «Інватранс». (Див. точну назву рішення в документі. – ред.).   Підприємству передали приміщення на вулиці Кафедральна, 2 – це 14-й корпус університету. Там, що обком Партії регіонів будуть відновлювати. Передано приміщення на Головній, Кобилянській, Вірменській. Що сталося? Чому все передається туди?  Тобто майном громади всієї області відтепер буде розпоряджатися якесь маловідоме підприємство.  Цьому підприємству передано приміщення згідно з переліком на 77 млн. 400 тис грн.  Я поцікавився, що це за таке підприємство, про яке я ніколи не чув. Де його знайшли? Виявилося, що  зареєстрували його ще 1993 року, а головним завданням його діяльності було технічне обслуговування та ремонт автомобілів. Виходить майном громади буде управляти структура, створена для продажу і обслуговування автомобілів ЗАЗ для наших інвалідів. Розміщене підприємство на вулиці Енергетичній, в приміщенні гаражів. Востаннє це підприємство згадується у статті Пенсійного фонду в Чернівецькій області, де воно фігурує у переліку боржників, які заборгували фонду 5,7 тис. грн. Я завітав на підприємство, пропоную вам фотографії, довго шукав керівництво, грюкав у ворота. Проте ні директора, ні бухгалтера не побачив. З якого такого чуда підприємство, яке є банкрутом або взагалі не існує,  має   розпоряджатися комунальною власністю громади на 77 млн. грн.?  Адже крім таблички там нічого немає. Ситуація  нагадує мені епізод з «Золотого теля» Ільфа і Петрова  і зіц-голову Фунта, який сидить сам не за знає на чому, але сидить.  Але ж в обласній раді є управління з питань забезпечення повноважень щодо управління об’єктами  спільної власності: шість чоловік на чолі з паном Ванзуряком.  А вони що будуть робити?

 -           А я скажу вам чому так зроблено, тому що поки майном керувало управління з питань забезпечення повноважень щодо управління об’єктами  спільної власності, то всі рішення проводилися через сесію - про призначення директорів, збільшення орендної ставки, звільнення від оренди. Тобто це робили депутати. А тепер це буде вирішувати директор Фунт, який буде думати заставити це майно в банку, віддати його безкоштовно або взагалі  довести до банкрутства. І все майно буде там.  77 млн. грн. -  це лише початок. Є багато об’єктів, які потім будуть туди долучати. Вже є люди, які цікавилися приміщенням ендокринологічного центру. Отаке ось у нас робиться в області. Депутати опозиції не голосували за це рішення, яке позбавляє громаду тих приміщень, які в неї ще залишилися. Щобільше, депутати опозиційної фракції зареєстрували проект рішення, щодо скасування цього ганебного рішення».

А так виглядає офіс обласного комунального підприємства "Інватранс", яке 5 липня 2013 року відповідно до рішення Чернівецької обласної ради отримало на свій баланс об'єктів нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області на суму більше 77 000 000 гривень (сімдесят сім мільйонів гривеь)!!! Жодної живої людини ми там сьогодні не зустріли. Сусіди кажуть, що підприємство давно припинило свою діяльність. Все детальніше про цю аферу сьогодні розповів на своїй черговій прес-конференції. Про це на своїй сторінці у ФБ написав Максим Бурбак.  P.S. Цікаво, чи знає директор цього підприємства про неочікуваний подарунок від Чернівецької облради ? І чи знають депутати з регіонально-тушкованої більшості за що вони проголосували (список поіменного голосування в мене є) ? А саме головне, чи знають про це їх виборці, яких в черговий раз здурили?

1


КОМЕНТАРІ (2)

Ця споруда має дуже велике історичне і виховне значення тому така вартість .5342 роки тому назад на цьомі місці було зроблена перша мильна бульбашка.Гордіться що так задешево фонду дісталась.

avatar

Володимир

28 серпня 2013 10:39

Зате інвалідам-спинальникам виділили приміщення під офіс в 11м2 - де ні правління зібрати , ні збори товариства провести - заїзжають 2 візочники - і на цьому крапка.... Ось такі реалії сьогодення.

avatar

Любовь

28 серпня 2013 10:39