Сімдесят відсотків перевізників набрехали про кількість пасажирів на маршрутах, але проїзд все одно подорожчає до 4 гривень

Сімдесят відсотків перевізників набрехали про кількість пасажирів на маршрутах, але проїзд все одно подорожчає до 4 гривень

24.03.2017, 11:43

Громадські слухання щодо підвищення вартості проїзду у громадському транспорті Чернівців відбулися в Департаменті ЖКГ 23 березня.

Усіх присутніх - громадських активістів, пенсіонерів, представників перевізників, підприємців - реєстрували та видавали мандати для голосування, повідомляє кореспондент molbuk.ua. Всього зареєструвалося 146 осіб, з яких обрали голову засідання, секретаря та п'ятьох членів лічильної комісії.

Начальник планово-економічного відділу Департаменту ЖКГ Ольга Гладишева вкотре пояснила присутнім алгоритм розрахунку економічно обґрунтованого тарифу та необхідність підняття ціни за проїзд.  

Вартість проїзду в маршрутках чиновниця закликала не розглядати, оскільки багато перевізників досі не подали всіх необхідних документів. За її словами, 70 відсотків перевізників занизили кількість пасажирів на маршрутах, що дуже впливає на розрахунок тарифу.

Водночас, основні пункти витрат пояснив в.о. голови Асоціації перевізників Чернівців Микола Альбота.

"Я приведу тільки три цифри. Наприклад, підприємець має 20 автобусів. Тоді він спалює 30 тонн палива за місяць відповідно до розрахунків. Автобус проїжджає до 300 кілометрів за дві зміни. Наступні витрати - мінімальна заробітна плата. При 20 автобусах працює чоловік 80-90: водії, ремонтники, медпрацівники. Порахуйте ці 90 чоловік по новій мінімальній зарплаті. Коли виростають всі енергоносії, виростає все, - пояснив він.

Є певна процедура затвердження тарифів. Перевізники  пройшли її не до кінця, не подали всі необхідні документи. У нас, на жаль, відсутня конкуренція на автобусному ринку. В минулому році на багатьох маршрутах були проведені конкурси на те, хто займатиметься перевезеннями. І перемогли майже всі ті, що були до цього: були скарги на них чи не були. Відбувся страйк - це грубе порушення умов договору, укладеного з перевізниками. Окрім того, з тими, хто не надав документацію в департамент ЖКГ, будуть розірвані договори. Але що це означає? Якщо надалі не буде конкуренції, ніхто інший не прийде, з інших міст, бо тариф три гривні - найнижчий серед міст-сусідів".

Щодо ціни за квиток в маршрутках, учасники громадських слухань підтримали рішення тарифної комісії про запровадження проміжкової ціни чотири гривні.

Перевізники зазначили, що працюватимуть над впровадженням електронного квитка у транспорті.

Зі значною частиною перевізників за порушення умов договору, неякісне обслуговування пасажирів з 1 квітня будуть розірвані угоди і оголошено новий конкурс на обслуговування маршрутів, - заявив міський голова Олексій Каспрук. Він звернув увагу,що рішення виконавчого комітету про запровадження з 1 квітня тимчасового тарифу на проїзд у розмірі 4 грн. за одну поїздку є вимушеним і спрямоване на підвищення відповідальності перевізників за якість перевезень та створення умов для дієвої конкуренції між перевізниками під час проведення нового конкурсу. Адже при діючому тарифі у 3 грн. перевізники з інших регіонів України, де тарифи на проїзд становлять 4-5 грн. , зацікавленості до роботи на ринку перевезень Чернівців не проявляють. Відсутність конкуренції призводить до низької якості перевезень.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

       "...маршрутний автобус, який повинен був відвезти чернівчан від міської ради до департаменту ЖКГ на слухання з питання підвищення тарифів на проїзд, зламався по дорозі. Прошу присутніх трохи зачекати приїзду останніх."

      Именно эта фраза, произнесённая мэром Каспруком перед началом обсуждения конкретно подтверждает профанацию проведения, так называемого, "общественного" обсуждения. В порядке особого устного распоряжения мєра и "серого кардинала" И. Каримовой на  данное мероприятие централизовано подвезли "нужных" людей (со стороны перевозчиков и ЧТУ), которые организовано кричали, свистели, закрикивали активистов (включая меня), не давая возможности озвучить объективную информацию в необоснованном поднятии тарифов на проезд в маршрутках и троллейбусах!!!

      В президиум Каспрук представил лишь одну кандидатуру (своего марионетку!) и его "избрали". И тут же, новоизбранный голова, по заранее подготовленному списку, "предложил" проголосовать за членов счётной комиссии из 5-ти человек, которые в последствии голосовали за "нужные" тарифы.

      В большей части (ТРИ ЧАСА!) этого бутафорного действа говорили о чём угодно, но только не про тарифы! И про маленькие зарплаты и пенсии, и про грязные тролейбусы и автобусы, и про плохую украинскую власть, и про несчастных и бедных перевозчиках и водителей, и, если не выполнить ультиматум перевозчиков о подъёме тарифа до 5-ти гривен, то черновчанам будет хана и им до самой смерти придётся ходить пешком.

      В итоге, значительная часть пересичных черновчан (около 70-ти человек из 130 зарегистрированных) просто покинули зал и голосование проходило без кворума.

     Таким образом, Каспрук и его клика "добилась" нужного результата -- 3 грн (!!!) стоимость проезда на троллейбусе и 4 грн на маршрутках!

 

     К своему первому комментарию хочу добавить ещё один важный факт, подтверждающий профанацию "общественного" обсуждения.

      Мандаты (карточки синего цвета) участника общественного обсуждения выдали при регистрации черновчан лишь определённое количество (видимо заранее обусловленное!). После чего просто записывали в журнал персональные данные граждан. А тем, кто спрашивал почему не выдают карточку, говорили, что карточки закончились.

       Понятно, что тем кого привезли централизовано, уже изначально обеспечили указанными карточками!

 

      И понятно, что во время голосования бутафорная счётная комиссия считала лишь поднятые синие карточки и игнорировала поднятые руки!!!

 Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист  

 

 095-474-37-54    [email protected]

avatar

24 березня 2017 14:50

Бідні власники фірм-перевізників)))) Як же вони страждають, приєжджаючи на прямі ефіри телеканалів на "копійчаних" поршах))))))))

 

avatar

Міська влада+перевізники=мафія

24 березня 2017 19:42

"Міська влада+перевізники=мафія"

Я бы к данной формуле ещё добавил "журналисты-редакторы-учредители": Міська влада+перевізники+журналисты-редакторы-учредители=мафія

     Ведь приглашают на телеэфиры лишь тех, кто указан в представленной выше формуле. И на пушечный выстрел не подпускают истинных активистов, прерасно (профессионально) разбирающихся в проблемных вопросах!!!

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист  

 

 095-474-37-54    [email protected]

avatar

Г. Геков - правозащитник

24 березня 2017 22:21