Сідляра прилаштують керівником Державного архіву Чернівецької області

Сідляра прилаштують керівником Державного архіву Чернівецької області

25.12.2017, 12:49

Директор  департаменту економіки Чернівецької ОДА Ігор  Сідляр очолить Державний архів Чернівецької області. Таким чином буде вирішено конфлікт між  головою Чернівецької ОДА Олександром Фищуком та Ігорем Сідляром.  

Про це повідомляють джерела BukNews.

Нагадаємо, голова ОДА Фищук своїм розпорядженням ліквідував департамент економічного розвитку ОДА. Пізніше в облдержадміністрації стався конфлікт - заступник голови ОДА Ігор Богатирець написав доповідну записку, в якій звинуватив у нападі Ігоря Сідляра.

Вінницький апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу директора департаменту економіки Чернівецької ОДА Ігоря Сідляра до голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука щодо незаконності підписаного ним розпорядження від 27 липня 2017 року за № 571-р "Про внесення змін до структури обласної державної адміністрації", згідно якого повністю ліквідовується департамент економічного розвитку ОДА.

Як зазначається у судовій ухвалі, суд задовольнив апеляційну скаргу Ігоря Сідляра, а також вирішив скасувати ухвалу Чернівецького Чернівецького окружного адміністративного суду від 19.09.2017 року та прийняв нову ухвалу.

Водночас суд зобов’язав Чернівецьку обласну державну адміністрацію зупинити дію розпорядження Чернівецької обласної державної адміністрації №571-р від 27.07.2017 року в частині ліквідації Департаменту економічного розвитку Чернівецької обласної державної адміністрації до набрання законної сили рішення в адміністративній справі № 824/697/17-а.

Нагадаємо, посада керівника архіву звільнилася після того, як 14.08.2017 правоохоронці  затримали вказаного  посадовця після одержання 1350 євро неправомірної вигоди.  Дану суму він вимагав та одержав від громадянина за виготовлення та видачу фіктивних архівних довідок про місце народження його батьків.

Посадовцю Державного архіву Чернівецької області  повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368   КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Також, за рішенням суду, його відсторонено від посади та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативним запобіжним заходом у вигляді застави в розмірі 128 000 грн.

Досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури Чернівецької області.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Якісь у Букньюс непевні джерела. Хіба може директор департаменту економіки області ставати завархівом? Хіба це за фахом? Невже Сідляр погодиться щоб бути хоч би десь? Це посада для фахівця-пошукоця. Або для того, щоб доробити до пенсії. Ніколи б не подумав, що й у Архіві можна розжитися на хабарі. Причому, немалі.

avatar

Антон

25 грудня 2017 21:56