Шипинці, Лашківка, Витилівка приєднаються до Кіцманської ОТГ

Шипинці, Лашківка, Витилівка приєднаються до Кіцманської ОТГ

05.10.2018, 17:11
Доєднаються до громади такі села: Шипинці, Лашківка, Витилівка

4 жовтня 2018 року відбулася позачергова ХІІІ сесія Кіцманської міської ради ОТГ із одним питанням порядку денного — про добровільне приєднання територіальних громад до Кіцманської міської ОТГ. 

Нагадаємо, що ще 1 червня відбулася VIII сесія Кіцманської міської ради VІІ скликання, на якій, серед інших питань, розглядали аналогічне питання, і депутати підтримали рішення доєднати села, які надали офіційні рішення про те, що бачать своє майбутнє у складі міської об’єднаної територіальної громади. Це села: Лашківка та Витилівка, Кліводин, Шипинці. Про це повідомляє сайт Вільне життя.

Як пояснив міський голова Сергій Булега, цього тижня вже планували подати пакет документів на розгляд обласної державної адміністрації, де фахівці аналізують і протягом 10 днів дають висновок. Але чомусь сільський голова Кліводина не надав всіх необхідних документів для того, щоб подавати їх на затвердження в ОДА. Він несподівано приніс рішення сесії Кліводинської сільради від 27 вересня 2018 року про те, що Кліводинська сільрада вирішила не приєднуватися до Кіцманської ОТГ.

- Попередньо заявивши про свій намір приєднатися, а через сім місяців, коли вже час планувати бюджет, кліводинський сільський голова Іван Ножихін та депутати сільради практично на останньому етапі саботували доєднання до Кіцманської ОТГ, не пояснивши причини такого вчинку, — сказав Сергій Булега. — Не розумію, чим керуються керівники дотаційного села, адже в складі ОТГ Кліводин отримав би значно більше фінансування, ніж з районного бюджету. Адже для об’єднаних громад уряд дає гарантовані кошти для розвитку інфраструктури, які визначаються за кількістю сільського населення. Село втратило шанс наступного року вкласти значні кошти в розвиток. До прикладу,  освітні заклади Суховерхова та Давидівців, які менше року тому увійшли до складу Кіцманської ОТГ, отримали гроші на розвиток і оснащення.

Нагадаємо, що згідно з Перспективним планом, до Кіцманської міської ОТГ мають входити  населені пункти  сільрад: Валявська, Давидівська, Іванковецька, Кліводинська, Лашківська, Ошихлібська,   Суховерхівська, Шипинецька.

Загалом же на Кіцманщині Перспективним планом передбачено шість громад: Кіцманську, Мамаївську, Неполоківську, Брусницьку, Ставчанську, Киселівську.

1