Шкільних поборів чернівецьким батькам не уникнути

Шкільних поборів чернівецьким батькам не уникнути

02.10.2017, 22:07

Із початком нового навчального року вже традиційно стала актуальною тема добровільно-примусового збору коштів з батьків у школах та дитячих садочках.

У своїх публічних виступах мер Олексій Каспрук постійно говорить, що насильно кошти ніхто не збирає і це лише виключно добровільна справа батьків, які хочуть покращити умови для своїх дітей.

Цю саму мантру він повторював і на своєму сьогоднішньому брифінгу і навіть похвалився, що прийнятий наказ який забороняє вчителям, вихователям та директорам шкіл організовувати збір коштів.

«Звісно, ми проти збору коштів у дитячих садках і школах. Водночас, розуміємо, що без цього наша освіта буде набагато гіршої якості», – зазначив Олексій Каспрук.

Думку свого шефа підтвердив і начальник міського управління освіти Сергій Мартинюк.

«Ми не можемо відмовитися від батьківських внесків», – заявив Мартинюк.

На практиці це означає, що у дитячих садочках та школах за негласними вказівками їх адміністрацій і надалі будуть збирати кошти, і ніхто з батьків не може відмовитися, щоб на них не показували пальцем і у їхніх дітей не було проблем.

А наказ про який згадував Каспрук це лише намагання вивести з під удару чиновників, які, нібито, до шкільних поборів не мають жодного відношення. І якщо у якомусь навчальному закладі виникне скандал зі збором коштів, то винним зроблять простого вчителя чи, у кращому випадку, директора.

Це, фактично, підтвердив і Сергій Мартинюк, визнаючи, що в деяких школах та дитячих садочках ініціатива по збору коштів йде зовсім не від батьків.

«Можливо, на місцях і є певні перегини», – резюмував начальник міського управління освіти.

Джерело: http://times.cv.ua/

1