Шкільний урок на тему безпеки руху

Шкільний урок на тему безпеки руху

16.09.2011, 21:00

 З 15 до 30 вересня цього року в загальноосвітніх навчальних закладах за рекомендацією Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України проводиться урок «Безпека на дорозі – безпека життя».  Урок має стати початком цільової комплексної Програми «Культура поведінки на дорозі» й зініційований на підтримку резолюції ООН щодо проголошення 2011-2020 років Десятиліттям дій з безпеки дорожнього руху, відповідно до звернення Президента України від 11 травня 2011 року.

Необхідність посилення інформаційно-просвітницької роботи з цієї теми зумовлена високим показником смертності та травматизму серед дітей і молоді, які є найуразливішими учасниками дорожнього руху. За даними Міністерства внутрішніх справ України за 2008-2010 роки на вітчизняних дорогах загинуло 558, травмовано 11 402 дітей.

 Головна мета уроку  «Безпека на дорозі – безпека життя» – формування позитивного ставлення до вимог безпеки в учасників дорожнього руху, обґрунтування важливості дотримання безпечної та відповідальної поведінки на дорозі задля збереження життя та здоров’я школярів.

Філософською та теоретичною основою уроку є модель безпечного дорожнього середовища, так званий «Трикутник безпеки», яка широко використовується в країнах з високим рівнем безпеки дорожнього руху.

Методичні рекомендації до проведення уроку «Безпека на дорозі – безпека життя» підготовлено з урахуванням рекомендацій ДАІ МВС України, спільно з Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація безпеки дорожнього руху», Всеукраїнською благодійною організацією «Український фонд «Благополуччя дітей» та за підтримки Міжнародного фонду «Єдиний світ».

 - Безпечна дорога починається з культури поведінки усіх учасників руху, - зазначає віце-президент ВГО «Асоціація безпеки дорожнього руху» Тамара Трибрат. - І тематичний урок, який, проходить нині в загальноосвітніх школах країни, буде результативним лише тоді, коли ми, дорослі,  в реальному житті демонструватимемо учням - зразки правильної поведінки на вулицях і автошляхах. Сьогодні дедалі більше людей усвідомлюють свою відповідальність за критичну ситуацію на дорогах і об’єднують зусилля задля її поліпшення. Діючи спільно – влада, громадські організації й фонди, бізнес, освітяни, представники ЗМІ, ми зможемо суттєво підняти культуру поведінки на дорогах, зберегти тисячі життів.

Прес-служба ВГО «Асоціація безпеки дорожнього руху» (Виконавець: Кисляк Н.В. (роб.тел. 238 80 82, моб. 0969249818)