Шістдесятирічний буковинець Степан Карлійчук записався добровольцем на війну

Шістдесятирічний буковинець Степан Карлійчук записався добровольцем на війну

02.02.2017, 18:31

Степан Карлійчук: „Якщо ти справжній патріот — роки на заваді не стануть”

І саме тому Степан Танасович у свої 60 років (виповнилось 5 січня) подався у військкомат, аби з рідної Кам’янки добровольцем поїхати на Донбас боронити Україну від російських окупантів та їх поплічників.

За військовим фахом Степан Карлійчук — інструктор водіння бойових танків. Звісно, що за такою спеціальністю став у нагоді у війську України, бо ж після проходження відповідних формальностей буковинця зарахували у гірсько-штурмову бригаду, що дислокується у селищі Делятині на Прикарпатті. Тут і проходить тепер службу в очікуванні команди відправки у зону АТО.

Наша коротка розмова із Степаном Танасовичем відбулась у кабінеті голови Глибоцької районної ради Петра Панчука, куди військовик навідався до очільника, у якого ще донедавна був радником на громадських засадах. Власне, додав Петро Володимирович, зі своїми навиками будівельної справи Степан Танасович багато допомагав в облаштуванні доріг у Кам’янці, вирішенні ряду інших проблем села.

— А як поставились до вашого повернення до лав армійських захисників держави, прагнення потрапити до передових позицій рідні: дружина та дочка? — перепитав добровольця.

— Зрозуміло, що їхнє ставлення до мого рішення були вельми тривожними, зі словами побоювання, — відповів Степан Танасович, — та, врешті-решт, вони благословили в далеку путь, бо знають, що це не прихоть, а душевна потреба справжнього патріотизму кожного українця у складних випробовуваннях щодо захисту суверенності і цілісності держави.

Що ж, зі словами Божого благословення завершив і я нетривале спілкування із Степаном Карлійчуком перед його дорогою туди, де кожна мить може обійтись ціною життя…

Василь Гейніш.

Фото Андрія Савчука. 

1