Шестеро засуджених, які відбувають покарання на території Чернівецької області, потрапили до реєстру педофілів

Шестеро засуджених, які відбувають покарання на території Чернівецької області, потрапили до реєстру педофілів

02.11.2021, 11:46

Наприкінці жовтня в Україні запрацював Єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітніх дітей. Даний реєстр – це електронна база даних про осіб, які засуджені за сексуальні злочини, вчинені щодо дітей віком до 14 років, а також осіб, судимість яких за такі злочини знята або погашена в установленому законом порядку.

За клопотаннями Дністровської окружної прокуратури впродовж жовтня поточного року судом винесено відповідні ухвали про включення до вказаного Реєстру шести осіб, які засуджені за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітніх та відбувають покарання у ДУ «Сокирянська виправна колонія № 67».

Доступ до Реєстру матимуть прокурори, слідчі та інші уповноважені особи Національної поліції та Державного бюро розслідувань.

Крім того, право на отримання інформації щодо факту перебування конкретної особи в Реєстрі мають керівники освітніх закладів, закладів охорони здоров’я або іншої установи та організації, зобов’язаної здійснювати нагляд за малолітніми особами.

 

1