Шестеро дітей з Буковини, батьки яких загинули на російсько-українській війні, відправляться на відпочинок у Латвійську Республіку

Шестеро дітей з Буковини, батьки яких загинули на російсько-українській війні, відправляться на відпочинок у Латвійську Республіку

16.10.2019, 18:08
Завдяки активній співпраці керівництва обласної державної адміністрації з представниками Латвійської Республіки та Чернівецького обласного благодійного фонду «Хасед-Шушана» зорганізована поїздка 6 дітей, батьки яких загинули в АТО/ООС, у Латвійську Республіку з 21 по 27 жовтня.
 
Все почалося влітку на прийомі в посольстві Латвії в Україні, - розповів керівник Чернівецького обласного благодійного фонду «Хасед-Шушана» Ілля Хочь. -  Під час обговорення напрямків співпраці між регіонами України і Латвії з'ясувалось, що у Латвійського сторони є досвід не тільки реабілітації наших воїнів АТО, але і організація відпочинку їхніх ДІТЕЙ в Латвії. Я запропонував оздоровити дітей і з нашого регіону. Пропозиція була прийнята і підтримана Надзвичайним і повноважним послом Латвії Юрісом Пойкансом і депутатом попереднього скликання Латвійського парламенту і багаторічним мером міста Смілтене Айнарсом Мезюлісом. За це ім велика шана і повага!!! Спільними зусиллями за сприяння Чернівецькрї ОДА, яка профінансувала транспортні витрати, наші діти вирушать у подорож до братньої Латвії 19 жовтня. Маємо велику надію, що з відкриттям Почесного консульства Латвії в Україні, співраця між нашими регіонами отримає новий імпульс! Народні дипломатія в дії! Ще раз велика подяка Посольству Латвії в Україні за надану допомогу! А нашим дітям гарної подорожі, чудового відпочинку і нових вражень!
 
Під час туристичної подорожі діти познайомляться з культурою, традиціями та пам’ятками архітектури міст Смілтене, Валмієра, Цесис, Рига, а також візьмуть участь в спортивних змаганнях та познайомляться з особливостями учбових закладів Латвії.
 
Смілтенська крайова дума Латвійської Республіки взяла на себе організацію та оплату проживання групи дітей в комфортних умовах, харчування, відпочинок, подорожі та інші міроприємства по території Латвії.
 
Для забезпечення поїздки Департамент ініціював виділення дітям, батьки яких загинули під час проведення АТО/ООС, з обласного бюджету коштів в сумі 30 тис.грн. (по 5 тис. грн. кожному на придбання проїздних квитків), яке підтримане депутатами на сесії обласної ради.
 
- Дякую Илья Хочь та всім причетним за сприяння в організації цієї чудової подорожі. Спільними зусиллями відповідна робота з розширення співпраці та створення нових умов відпочинку для наших дітей буде продовжена. На черзі реалізація проекту з відпочинку дітей-сиріт, подробиці згодом... Чернівецька ОДА «в тренді» активізації співпраці з Латвійською Республікою! - розповів заступник голови Чернівецької ОДА Василь Гостюк. 
1