Щодня по 9-10, а то і більше…  Ресурс  головного чернівецького цвинтаря вичерпається вже  через рік-півтора

Щодня по 9-10, а то і більше… Ресурс головного чернівецького цвинтаря вичерпається вже через рік-півтора

13.02.2019, 17:45

Таку кількість мерців щодня відспівують у Чернівцях. А впродовж місяця ця сумна цифра може сягати 100-130 небіжчиків.

Багато? Не те слово. Сьогодні небіжчиків ховають на 4 діючих кладовищах із 15 наявних, більша частина з яких закрита і на яких здійснюється так звані  підпоховання.

–       Що з головним цвинтарем? Ресурс його через 1-1,5 року вичерпується, – повідомив Генеральний директор спецкомунпідприємства Василь Воронюк.

–       Сумно, а що далі?

–       Перспектива до кінця не з’ясована. Найбільш конструктивною із тих, що розробляються, є викуплення земельних паїв для розширення головного цвинтаря міста у приміському селі Коровія. Дорого – ще й як. Та ще дорожчим видасться проект облаштування нового цвинтаря в Садгорі, де в разі його прийняття все доведеться починати з нуля, а це мільйонні витрати на комунікації.

Але вихід все одно треба шукати. І не зволікати. Бо мерці не ждуть жодного дня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Живі для мертвих, мертві для живих

До теми

         І це не тільки у Ржавинцях: торік тут народилося 5 дітей, а померло… 93 осіб

Упродовж 2018 року в колись великому бессарабському селі Ржавинці Заставнівського району народилося всього-навсього 5 дітей, а померло…93 осіб – статистика приблизно на рівні голоду 1946-1947р.р.

Жахливі ці факти. І не тільки по окремо взятих Ржавинцях. Ці факти повинні сколихнути суспільство, цілу державу. Адже без села, без його завтрашнього дня немає держави, немає її розвитку. А тим часом села від краю до краю міліють, як замети на веснянім сонці. А свіжих могилок дедалі прибавляється все більше та більше.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Коментарі, які містять образу певних людей чи національностей, нецензурні висловлювання та рекламу будуть видалятися без попередження. 

avatar

14 лютого 2019 03:44