'Щоб успішно розвивати бізнес в області, нам вкрай необхідний дієвий аеропорт' – І.Мунтян

"Щоб успішно розвивати бізнес в області, нам вкрай необхідний дієвий аеропорт" – І.Мунтян

26.10.2016, 14:49

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян підсумував сьогодні результати участі буковинців в Сучавській повітовій раді та в Міжнародній конференції на Закарпатті.

Нагадаємо, в Сучаві домовились про реалізацію 12 проектів на 8 мільйонів Євро. За ці кошти відремонтують під’їзні дороги до пунктів перетину українського кордону в Чернівецькій області. Зокрема, на ділянках «Ізвоареле Сучевей– Шепіт» та «Руська – Ульма». Кожна зі сторін отримає для цього по 2 мільйони Євро.

Щодо пунктів перетину кордону Красноїльськ, Дяківці, то на цей проект ми вже отримали 2.2 мільйони євро, зазначає голова облради.

Але щоб бізнес розвивався активно і якісно, каже Іван Мунтян, нам необхідно мати дієвий аеропорт.

Довідково:

 25 жовтня голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян взяв участь у роботі Міжнародної конференції «Можливості участі територіальних громад Закарпаття у міжнародних і транскордонних програмах співпраці», що відбулася у м. Ужгороді за участі голів Закарпатської обласної ради та обласної державної адміністрації Михайла Рівіса та Геннадія Москаля, голів місцевих рад Закарпаття, а також керівників агенцій регіонального розвитку та низки міжнародних експертів.

Обговорено шляхи залучення інвестицій у розвиток території регіонів України, шляхом участі у реалізації транскордонних проектів спільних операційних програм Європейського Союзу. Зокрема, можливість співпраці західноукраїнських областей з європейськими регіонами – партнерами в рамках Карпатського Єврорегіону.

«Сьогодні, в умовах серйозних зовнішніх і внутрішніх викликів, налагодження ефективної транскордонної співпраці з європейськими партнерами – це інструмент для подолання кризових явищ у соціально-економічній сфері регіонів нашої країни та забезпечення їх гармонійного розвитку. Зважаючи на це, Чернівецька обласна рада проводить активний діалог зі своїм європейським сусідом – Сучавською повітовою радою Румунії. У результаті цього діалогу 21 жовтня цього року у Сучаві відбулося спільне засідання Чернівецької обласної та Сучавської повітової рад, на якому було досягнуто домовленості про спільне виконання 12 проектів в рамках операційної програми «Румунія – Україна» на 2014-2020 роки на загальну суму 8 млн. євро. Тому переконаний, що подібна співпраця допоможе нам вирішити низку актуальних проблемних питань у наших регіонах, незважаючи на почасти недостатнє фінансування з державного бюджету», – відзначив Іван Мунтян, звертаючись до учасників міжнародної конференції.

Джерело: сайт http://acc.cv.ua/ та Прес-служба обласної ради

1