'Щоб стати сильними і успішними': фракція ВО «Батьківщина» у Путильській районній раді прозвітувала про виконану роботу

"Щоб стати сильними і успішними": фракція ВО «Батьківщина» у Путильській районній раді прозвітувала про виконану роботу

16.02.2019, 15:11

Звітує фракція ВО «Батьківщина» у Путильській районній раді

 Щоб стати сильними і успішними

         Минув  рік зі своїми радощами й болями, мріями й проблемами, успіхами й невдачами. Зазвичай, саме тепер аналізуємо, що зроблено  за цей час, міркуємо над тим, як вирішувати проблеми майбутнього, тим паче, що 2019 рік – це рік  виборів Президента України та виборів українського парламенту. Фракція ВО «Батьківщини» у Путильській  районній раді  ніколи  не стоїть осторонь важливих життєвих справ як громадян Путильщини, так і   України в цілому.   Нині наші  депутати, а також депутати  сільських рад зустрічаються із виборцями і звітують про свою роботу на округах. Адже звіти – це  діалог з людьми, які довірили нам вирішувати їх проблеми,  піклуватися про  поліпшення  життєвого рівня, дбати про економічний та соціальний розвиток тієї чи іншої громади. В полі зору наших депутатів найбільш актуальні  питання, які нині турбують горян.  Багато з них вирішуємо   через пленарні  засідання    районної ради,  засідання комісій, звернення, запити до вищестоящих органів.  Зокрема, в минулому  році ми пропонували взяти до уваги «Національної платформи» і передбачити в державному бюджеті кошти на утримання та будівництво доріг.  Якщо ще до Путили  можна так сяк доїхати, то на  Шепіт навіть автобус  перестав курсувати, оскільки  дорога не витримує критики.  Не краще автомобільне сполучення на Яблуницю та Самакову. Неодноразово порушували питання про відкриття  міжнародних  автомобільних пунктів пропуску «Руська» та «Шепіт», а також спорудження сучасних  шляхопроводів  до цієї ділянки українсько-румунського кордону. В полі  зору   депутатів  Путильщини і туристично-рекреаційний потенціал, який би міг у майбутньому  скласти альтернативу «Буковелю». Але ж все  впирається  в дорожну інфраструктуру.

    Якщо  ці питання   поки що   піднімаємо і маємо надію на їх вирішення, то є на нашому рахунку і позитивні  зрушення. З ініціативи депутата  районної ради Михайла Козяна та при сприянні  депутата  Верховної Ради України Сергія Соболєва (фракція  ВО «Батьківщина»)  виділено з державного бюджету 400 тисяч гривень  для Селятинського ЗЗСО імені О. Зайця – в результаті поліпшено теплопостачання.  628 тисяч гривень  при цьому ж сприянню виділено на облаштування  душевих, санвузлів, роздягалок, котельні для стадіону «Карпати» імені   Андрія Гусіна.  Ці роботи зараз проводяться повним ходом.

   Протягом року в полі зору наших депутатів були питання  виконання районного бюджету,  Комплексної  програми підтримки розвитку сільського  господарства, стану підприємств та організацій  до роботи в осінньо-зимовий період та ін.

       Депутати нашої фракції  ініціювали звернення до Президента України та Верховної Ради  України з приводу  тарифів, земельних питань, зокрема мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення.  Спершу всі  ці проблеми проговорювалися на зустрічах із  людьми,  бралася до уваги їх  думка.      

     У Біблії зазначено: «Стукайте – і вам відчинять». На жаль, живучи у сучасному  світі цифрових технологій, багато людей старшого віку опускають руки, коли доводиться відстоювати власні права та свободи. Немічні, обездолені, хворі  громадяни просто виживають за копійки, не знаючи про пільги, які їм належать по закону.   Як депутат районної ради, керівник фракції  особливо переймаюся проблемами таких  людей.  З депутатського фонду  було виділено 28 тисяч гривень на лікування маломаєтних та допомогу родинам військовослужбовців.

        Центр «Турбота»  при нашому  клопотанні неодноразово «підкладав плече» людям, які вже зневірились у допомозі з боку держави.  Зокрема, оформлено документи на придбання безкоштовних ліків для жителів Конятина Григоряк , Синиці, Гожди, Москаль, Шкеула,  Генкул, Кулаш. Приємно, що не відмовились допомагати людям сімейний лікар   Безель та медична сестра Маротчак.

       Співпрацюючи з керівником спецлісгоспу  «Карпатський» я, як депутат,  займалася також питанням заготівлі дров  для жителів села: Гарас, Рябої, Шкеул, Рейкало,  Кулаш.

      По-особливому переймаюся   також проблемами школи та дитячого садка.  Допомагала в організації ремонту. На свято  Миколая та на Новий рік    дітям із маломаєтних родин вручила подарунки. Дбаємо про відпочинок  наших дітей.  У жовтні організували поїздку 15 дітей в табір «Артек» на Буковель.  Екскурсію на Буковель організували також для дорослих, особливо з  маломаєтних  родин та  воїнів АТО. 

       Депутат-батьківщинівець Юлія Поліщук посприяла дітям Сергіївської ЗОШ у придбанні підручників та  мультимедійного обладнання.  А депутат  Юрій Степан  неодноразово  піднімав проблеми жителів  Підзахарич та  Розтік, особливо  щодо будівництва і ремонту доріг та мостів.  При його активному сприянні та ініціативі відремонтовано  відтинок дороги біля пам’ятника Шевченку.

       У «Новому курсі України», який  оприлюднила  лідер нашої партії  Юлія Тимошенко, зазначено: «Від нас масово,  сотнями тисяч їдуть в інші країни наші діти. Тому ми маємо побудувати для них таку країну, в якій би вони хотіли жити і працювати. Ми маємо зібрати всі свої національні сили воєдино і спрямувати їх на  подолання  бідності, корупції і несправедливості»… Що до цього можна додати? Хіба тільки те,  що наше майбутнє, майбутнє нашої молоді – у наших руках. І треба робити все залежне, щоб те майбутнє було світлим і чистим.  На це спрямовує наша  фракція, кожен депутат-батьківщинівець  свої зусилля, про це ведемо мову на зустрічах із  людьми.  І, звичайно, віримо, що  обов’язково станемо успішними і сильними. Бо дорогу перемагає ідучий.

   Євдокія ФРЕЙ,

депутат Путильської районної ради, керівник депутатської фракції «ВО «Батьківщина».

1


КОМЕНТАРІ (1)

Якщо президентом країни стане Юлія Тимошенко, то звіти будуть проводити не тільки у РДА, а відкрито показуватиме роботу і президентський центральний корпус. Роботу "Батьківщини" координує Київ, тому відмінну роботу по регіонах країни дуже замітно

avatar

Дмитрий

19 лютого 2019 17:29