Щоб дитина змогла опанувати матеріал  з математики із нею займаються батьки і репетитор

Щоб дитина змогла опанувати матеріал з математики із нею займаються батьки і репетитор

30.09.2017, 11:32

Як вчитись математиці, якщо кількість годин зменшили?

Математика — цариця наук. Та сьогодні поринути у точний світ, зрозуміти і полюбити його можуть лише обдаровані учні.

На жаль, впродовж останніх років спостерігається ущільнення тем. Якщо раніше було 18 годин на вивчення цього предмету, то потім дали 16; 14. Як розповідає вчителька математики Тереблеченської ЗОШ №1 І—ІІІ ст. Вероніка Володимирівна Данилюк, об’єм матеріалу залишився той самий, а кількість годин зменшили з 5 класу до 11. І якщо на уроці 5?6 нових термінів ? діти не встигають їх опрацювати і засвоїти. Відповідно, до кінця навчального року у них втрачається зацікавленість до предмету.

? Щоб дитина змогла опанувати матеріал, — каже Вероніка Данилюк, — з нею займаються батьки і репетитор. Оскільки у підручниках мало тренувальних вправ — купуємо додаткову літературу. Автори завдань на ЗНО не є авторами шкільних підручників. Там інше формулювання завдань, інший підхід мислення. Тому якщо дитина вчиться лише за підручниками — вона не зможе добре скласти ЗНО.

Щодо пропозиції Міносвіти об’єднати алгебру та геометрію в один предмет „Математика” вчителька вважає:

? Не бачу потреби. У кого розвинена просторова уява ? більше любить геометрію. А у кого аналітичний розум — обирає алгебру.

Потреба у школі існує у мультимедійній дошці для кабінету математики. Адже на електронних носіях вся необхідна інформація. От на чому її продемонструвати?

Лариса ДУЩАК.

Фото автора.

 

1