Що сказав Москаль? Про буковинських контрабандистів і про розкрадання буковинських лісів

Що сказав Москаль? Про буковинських контрабандистів і про розкрадання буковинських лісів

21.01.2012, 21:45

На чат-конференції у газеті ЧАС 20 січня народний депутат України Геннадій Геннадійович Москаль сказав дуже багато корисного і цікавого.

-Пане генерале, Ви назвали буковинських контрабасистів за їхніми кличками. Назвіть їхні справжні імена і прізвища.

МОСКАЛЬ:-Називаю: Чернівецька ОДА, СБУ в Чернівецькій області, Чернівецька обласна митниця і УМВС в Чернівецькій області. Якби вони не кришували контрабандистів, їх би в області не було. Можна посадити всіх, кого я називав по кличкам, але якщо ці структури і надалі будуть кришувати даний вид діяльності, то появляться нові фігуранти. Святе місце пустим не буває, а тим більше доходне.

Відповідь по буковинським контробандистам (не путатати з контробасистами) не конкретна. ОДА, СБУ, митниця чи міліція у області - сотні і сотні різних людей. Якщо справді за щось відповідає котрась із цих структур то треба бодай називати прізвище керівника структури, бо інакше це - ля-ля. Пане Геннадію Москалю. Сьогодні свято Івана Хрестителя. А ви знаєте хто це такий? Це той чоловік який жив по правді і говорив усім, навіть найвищим правителям, тільки правду. За це йому відрубали голову. Світ з тих часі практично не змінився. Отже, якщо ви прагнете в житті одного - справедливості і боротьби зі злом [/i]і кажете, що Порядні люди в нинішню владу не йдуть.[i] то Ви, або живете як Бог велів, або Вам відрубають голову. А після цього ви станете тим про що ви говорите. Так, що ви вибираєте, пане генерале?! Будете національним героєм чи будете маленьким українцем?

ВІДПОВІДЬ: Я "маленьким українцем" ніколи не був. А якщо пан Васильтакий допитливий та в’їдливий, і хоче знати всі фамілії - вийдіть на сайт Чернівецької ОДА, Чернівецької обласної митниці, УСБУ, УМВС - там всі фамілії навіть з біографіями. А щоб ви не були такі серйозні, хочу вас трошки розсмішити. Ще задовго до президенства в 2003 році Ющенко поїхав до Канади. І його прийняв прем’єр-міністр Канади. І в розмов з прем’єр-міністром Канади Ющенко сказав, що "маленькі українці" дуже бідують в Україні, на що прем’єр-міністр канадим запросив міністра охорони здоров’я Канади і запитав - що то таке "маленькі українці"? Той відповів: "Це такі люди, який не достає гормонів росту". Тоді прем’єр-міністр запитав у Ющенка - скільки у вас таких "маленьких українців". Той сказав - 50 мільйонів. Чим ошелешив весь уряд Канади. Тому, шановний пане Василь, давайте не будемо дивувати ні канадців, ні американців, шокувати світ, що ми всі "маленькі українці", а будемо реальними справами доказувати, що ми є велика нація.

Недавно нашуміла справа з викраденням якогось буковинського бізнесмена-контрабандиста. За викуп заплатили 2 млн. доларів. Розкажіть детальніше.

ВІДПОВІДЬ: Детальніше не вистачить інтернет-ресурсу! Мова йде про жителя Буковини - Іллю Павлюка, якого врикрали в Києві і вимагали викупу 2 мільйони доларів США. Як завжди, міліція спрацювала оперативно, гроші щезли разом з викрадачами. Павлюк - живий здоровий, а гроші шукають по сьогоднішній день. А далі - робіть висновки на власний розсуд.

- За організацию контрабанди треба судити Вдовиченка і Папієва, чи будете Ви цього добиватись?

МОСКАЛЬ: -Я буду добиватися, щоб судили всіх, хто причетний і сприяв розквіту контрабанди в Чернівецькій області, а також кришував їхню діяльність.

Чи правда те, що у Румунії ви "накопали" таких cправ, що наш Семенюк з Жаром змушені будуть втікати з України? Хто ще з ними буде втікати?

ВІДПОВІДЬ: Мірча з Боян може спати спокійно, якщо не возить цигарок в Румунію. Бо тому чомусь румуни замість того, щоб підтримувати своїх сусідів, чомусь підривають їх економічний потенціал контрабандою цигарок. Але мене мало цікавить питання контрабанди цигарок - це більше питання до румунських митників. Я дійсно їхав до Румунії. Налагодив контакт з правоохоронними органами Румунії і отримую всі необхідні документи для викриття всіх контрабандних оборудок, які набрали великого розмаху на Буковині. Скажіть мені, якщо людина не вар’ят, то як вона може їхати в Сучаву через Львівську область у Польщу, а звідти повернути на Сучаву? Чому буковинських митників, і правоохоронців і СБУ не виникло питання - як з Польщі можна завозити товар в Україну через Румунію. Це все одно, що їхати в Хотин через Пекін.

От припинять контрабанду. Але ж мито дороге, і багато товарів просто не завозитимуться на Буковину. І багато людей працює на перевезеннях і змушені давати хабарі, щоб прогодувати свої сім’ї. Може варто зробити людські умови митного контролю та ставок мита?

Москаль: Сьогодні, на жаль, всі законопроекти вносяться Кабміном і приймаються більшістю. Опозиція немає достатньо голосів, щоб впливати на ці процеси. Можливо, з вашою допомогою, у 2012 році ми змінимо ситуацію і буде так, як ви ставите запитання.

Вам закидають те, що боротися з корупцією Ви розпочали після того, як Вашого сина "усунули від корупційних схем" (так пишуть в коментарях на букінфо). що Ви на це скажете?

Москаль: Скажу дуже просто: на жаль, сина нема. Дуже хотілось, але нема.

-Скажіть, будь ласка, що відбувається зараз з нашими Карпатами, що з нашими лісами, Чи відомо скільки деревини з Буковини іде за кордон?

МОСКАЛЬ:-Щодо лісів. Якщо взяти обсяги виробленої продукції, то оброблення деревини займає всього 2,6 % від загального промислового виробництва в області. В той же час, якщо взяти зовнішньо-економічну діяльність, то експорт деревини та виробів з деревини на Буковині складає 26,6 % вд всього експорту в області. тобто буковинський ліс і його найбільш цінна порода - бук - перетворились на сировинний придаток Європи. З Європи з нашого буковинського лісу до нас завозять меблі, але вже виробництва Італії, Німеччини, Іспанії, як ми купуємо втридорого. Та й сам завоз здійснюється як правило по контрабандним схемам. Раніше меблі з Буковини були найбільш популярними у всьому радянському союзі. Золоті руки буковинських майстрів залишилися, але недолугі чиновники не дають цим рукам працювати.

У нас розкрадаються ліси. Їх без ліку вивозять з області необробленим. Кажуть, що цей злочинний бізнес "кришують Ваші колишні колеги. Може підтвертити чи ні?

Москаль: В мене колег і друзів на Буковині немає. Якщо у вас є такі конкретні факти - надайте мені їх. І, повірте мені, я на них відреагую

Джерело: www.chas.cv.ua



КОМЕНТАРІ (1)

Ще один знавець від лісу. То , може, деревину маринувати , якщо у нас переробки належної немає?То не значить, що її розкрадають. Експортують, продають, заробляють кошти й вкладають у лісове господарство. Заготівля деревини, її переробка  й меблеве аиорбництво - три великі різниці. Ніде в колишньому Союзі не було меблевого виробництва з деревного масиву, як  в Румунії. Італії. Буковинські меблі з деревностружкових плит були популярними тому, що інших ніхто ніколи не бачив. П.Москаль, очевидно ратує за глибоку переробку деревини, яка у нас справді відсутня. Але при чвм тут "розкрадання"? 

avatar

Микола

23 січня 2012 22:06