Що ж насправді відбувається з ТВА?  Версія Василя Забродського

Що ж насправді відбувається з ТВА? Версія Василя Забродського

27.07.2013, 23:57

Події, що розгортаються сьогодні довкола телекомпанії ТВА, не могли оминути мене, співвласника і директора, - написав на своїй сторінці у ФБ Василь ЗАБРОДСЬКИЙ. - Нехай і обкраденого своїм колишнім партнером, нардепом Пишним, і незаконно звільненого. Все ж 15 років (а це не багато-не мало, а третина мого життя) були пов'язані з цією телекомпанією. Втім, відкладемо корпоративні розборки і сентименти в бік.

Що ж насправді відбувається з ТВА?

Я б назвав все це ПОКАЗОВІ ПОХОРОНИ. Так, саме так! Чітко усвідомлюючи неможливість подальшого існування телекомпаніі, Андрій Пишний намагається просто максимально використати загибель регіонального телеканалу з метою накопичення політичного капіталу.

Давайте відкладемо в бік ситуацію з відсутністю ефіру - про це буде пізніше, а повернімось до рішення Нацради з питань телебачення і радіомовлення про винесення попередження ТОВ ТРК "ТВА" від 24.07.13. Для людей, далеких від телебізнесу, ця інформація нічого не означає, тому спробую пояснити. Через 120 днів, а саме 24 листопада, закінчується термін дії ліцензії ТВА. Вона могла бути продовжена автоматично, як це було раніше, ЯКБИ НЕ ЦЕ ПОПЕРЕДЖЕННЯ. Закон передбачає саме такий порядок автоматичного продовження ліцензії: відсутність ДИСЦИПЛІНАРНИХ СТЯГНЕНЬ (попереджень). Планова первірка ТВА відбулась ще в квітні. Але розгляд результатів перевірки було призначено тільки на 10 червня. В.о. гендиректора на засідання Нацради не з'явилась у зв'язку з хворобою (судячи з листа ТВА), тому розгляд перенесли на 17.07.13. 17 червня прийняття рішення перенесли на 24 червня, ну а 24.07.13 і було винесено попередження.

Це і стало, по суті, КІНЦЕМ ТВА. Все. КРАПКА.

Автоматичного продовження ліцензії нема. Залишається примарний шанс на чергове рішення Нацради при розгляді даного питання. Але на моїй пам'яті ще не було жодного випадку, щоб Нацрада продовжила ліцензію телекомпанії, яка має корпоративний конфлікт і фінансові претензії.

Чи знав А.Пишний про саме такий перебіг подій? Звичайно, знав. Додам, що вперше за всю історію існування Нацради, 20 травня навіть була проведена спеціальна нарада за участю ВСІХ членів Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення разом зі співвласниками ТВА та їх адвокатами. Члени Нацради висловились однозначно: продовжуватиметься конфлікт між співвласниками - перспективи отримати ліцензію нема. Однак, конфлікт, на жаль, не лише не вичерпано, а й ще більше роздмухано.

Отож констатую: народний депутат України Андрій Пишний, який шахрайським шляхом взяв під контроль телекомпанію ТВА, вже тоді чітко усвідомив, що майбутнього у телеканалу немає. Тому всі ці "цирки", які сьогодні влаштовують навколо ТВА за участю нардепів, є нічим іншим, як намаганням поповнити свій політичний капітал. Головна мета сьогоднішніх дій псевдоопозиціонерів - стати якомога більше постраждалими від закриття ТВА. І в свідомості громади причиною закриття телеканалу повинна стати саме влада, а не порушення чинного законодавства. І не так вже й важливо для них, коли вийде в ефір ТВА та й чи вийде взагалі. Головне для Пишного і його "побратимів" - привернути побільше уваги. Щоб вже потім, коли Нацрада оголосить про новий конкурс на вивільнену частоту, галасувати про тиск і беззаконня влади. А після остаточного зникнення ТВА залишитись жертвою режиму. І я маю підстави стверджувати, що саме цей сценарій Андрій Пишний сьогодні вдало й успішно втілює в життя.

Більше того, застосовано звичайну піар-технологію, коли очі людей замилюють відносно неважливим, другорядним, аби відвернути увагу від основного. В ситуації з ТВА сьогодні основне - це отримання попередження від Нацради, що, повторюсь, для телеканалу фактично означає втрату мовлення. Другорядним (відносно) є проблеми з відновленням апаратури, яка чи то згоріла сама, чи яку залили піною пожежники. Шкода, що креативні керівники очі замилюють не лише "любим глядачам", а й журналістській спільноті, в тому числі, і власним працівникам, яких майстерно переконують у тому, що всі навколо - вороги.

А тепер про пожежу. Я не знаю, чому запалало і вийшло із ладу саме обладнання ТВА, а не інших телекомпаній. Можливо, тому, що воно - китайського виробництва і не є професійним? Встановлювалось воно вже не під моїм керівництвом. Але нинішню відсутність ТВА в ефірі я розцінюю не інакше, як НЕПРОФЕСІОНАЛІЗМ молодої команди на чолі з А.Пишним. Я не буду читати лекції про необхідність дублюючих передавальних пристроїв, які були у ТВА і на Канівській , і в "Черемоші" , і на Червоноармійській, 13.

Я просто запитаю великого стратега політичної боротьби: а чим ви всі, такі креативні і молоді, разом думали? Якщо ви вже мали проблему "неузгодженості доступу" на державні об'єкти ще в березні, то ж чому протягом чотирьох місяців не було прокладено інший маршрут подачі сигналу на Цецино? Хто, а точніше, яка влада вам заважала це зробити?

Наголошу для журналістів, які поєднують ці дві подіі: попередження Нацради і пожежу. Коротке замкнення сталось 23.07.13 о 19.23, а попередження і, відповідно, моя заява - 24.07.13. А не навпаки, як стверджують окремі колеги.

У даній ситуації мені щиро шкода колектив телеканалу, і хочу, не дивлячись ні на що, висловити свою солідарність всім журналістам ТВА. Мені дуже сумно, що ви - несвідомо, через брак життєвого досвіду - піддалися певній промивці мізків і переконливості нового керівника. Я знаю, що ви щиро вірите в усі слова, які пишите у своїх листах і відкритих зверненнях. Ви вправі захищати своє право на професію, втім, дуже хочу, щоб і до вас врешті прийшло розуміння того, що наш телеканал закрила не влада і хтось "вусатий", а небажання шукати компроміси і непрофесіоналізм креативних стратегів.

Василь ЗАБРОДСЬКИЙ 

1


КОМЕНТАРІ (10)

Забродський досить скиглити дістав уже. Іди до ПОЦа пилюку витирай.

avatar

skyns

27 липня 2013 18:35

Забродський зробив все для знищення телеканалу.

avatar

Igor

27 липня 2013 19:19

Забродськи! зтяси з чубу кокаїн! Подивись на кого ти вже перетворився, тобою можна вже лякати дітей!

avatar

Дзеркало

27 липня 2013 21:57

Черговий раз цей "вмерлий" журналіст показав свою "звірину" сутність. А почалося "моральне падіння" цієї "особи" з конфлікту в ЗОШ № 23. Нічого, ще прийде час і до кінотеатру Кобилянської.

avatar

Юрій

28 липня 2013 09:04

У черговий раз цей старий дебіл (без жодних лапок) Юрій показав свою підлу сутність. А очевидним для всіх моральне падіння цієї особини з повним жовчу ротом стало з конфлікту в ЗОШ № 23, коли цей з дозволу сказати "директор" труїв дітей ртуттю з люмінесцентних ламп, що санепідемстанція вжахнулася, побачивши таке "директування" злодія-педагога. В класах здирали підлогу і штукатурку, бо діти непритомніли прямо на уроках. Тепер воно скрізь виступає, і нема ради закрити пику цьому старому поцу (після Федорука, а особливо після триповерхових матів Москаля для Чернівців поц - лагідне повсякденне слово).

avatar

"Вмерлому" педагогу Юрію

28 липня 2013 11:12

Не знаю про які люмінісцентні лампи мовить мій опонент об 11.12, але я вів мову про конфлікт забродського з колективом вчителів СШ №23, де вчилося його чадо. Тоді він вперще почав протиставляти себе людям. А тепер дійшов до рівня морального виродка ( теж без лапок), для якого колектив і прихильники ТВА ніщо.

avatar

Юрій

28 липня 2013 17:01

Як не буває колишніх журналістів (про самозванців не йдеться), так і не буває колишніх педагогів. Юрію, тобто діду Івашин, для Вас брехати - це злочин, і Ви це чудово знаєте. Забули про ртутні лампи у школі, де Ви докерувалися до лампочки у прямому сенсі? От Ви якраз тоді і протиставили себе людям, продемонструвавши свою звірину суть, коли нема ні розуму, ні совісті, коли заради посади Ви кинули дітей на отруту. Діду, не смерди (без лапок) своїми коментами, не демонструй свою убогість і свій старечий маразм.

avatar

Вчителю, не бреши!

28 липня 2013 17:47

Бачу захистники Запоцького  неадексатні! Дівки !  Випийте яду, за зоровля свого босса кокадоса)))

avatar

рома

28 липня 2013 18:07

Ти вже точно встиг напитися тріла, ромчику- потворчику. Ручки у тебе тремтять - аж клавіатура розбігається. Чого ви всі такі злі, такі жовчні, аж гидко вас слухати? Мамця довго била головою об стінку?

avatar

ромчику

28 липня 2013 18:42

Юрий И. - шизофреник. Давно пора на Мусоргского. 

avatar

дохтор

28 липня 2013 22:15