«Ще один трагічний день для Чернівців»: Каспрук висловив співчуття рідним і близьким Леоніда Дергача

«Ще один трагічний день для Чернівців»: Каспрук висловив співчуття рідним і близьким Леоніда Дергача

01.02.2017, 19:01

Міський голова Чернівців висловив співчуття рідним і близьким загиблого у зоні АТО буковинця Леоніда Дергача.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

"Неможливо словами передати горе рідних і близьких, які втратили цього розумного, життєрадісного і хороброго хлопця – сина, батька двох дітей, брата, друга, улюбленого викладача. Бойові побратими втратили свого вірного товариша. Загибель Леоніда – це ще один трагічний день для нашого міста. Низький уклін батькам, які виховали сина-Героя. Вічна пам’ять", - ідеться у тексті співчуття міського голови.

У Чернівецькому обласному військкоматі прокоментували загибель 39-річного військовослужбовця з Буковини Леоніда Дергача.

Як повідомив кореспонденту molbuk.ua обласний військовий комісар Володимир Шведюк, буковинець стояв під час обстрілу на позиції з колегами до останнього.

"Молодший лейтенант Леонід Дергач служив у 72-й окремій механізованій бригаді командиром механізованої роти. Під час обстрілу він був на позиції разом із своїми хлопцями, як справжній командир і офіцер", - повідомив Шведюк.

У військкоматі розповіли, що наразі невідомо, як доставлятимуть тіло загиблого на Буковину. 

"Там зараз дуже гаряче. Всі домовленості - лише у телефонному режимі. Але його вивеземо звідти", - зазначив Володимир Шведюк. 

Викладачі юридичного факультету ЧНУ шоковані звісткою про загибель у зоні АТО свого колишнього колеги Леоніда Дергача.

Про це у коментарі журналісту molbuk.ua повідомив заступник декана юрфаку Іван Торончук.

"Це людина з великої букви, життєрадісна, позитивна. Працював доцентом на кафедрі правосуддя. Коли почалися військові дії, був мобілізований. Мав поранення. Коли відбув службу, підписав контракт. Він сказав, що не може залишити своїх хлопців там, і повернувся назад у зону АТО", - сказав Торончук.

За словами заступника декана, Леонід Дергач працював доцентом кафедри правосуддя з 2005 року, раніше працював у правоохоронних органах в УБОЗі. З 2006 року Леонід працював у ЧНУ на кафедрі правосуддя, у 2010 році захистив дисертацію і став доцентом юридичних наук. Потрапив у зону АТО у 2014 році. Пішов у військкомат наступного дня, як йому звідти подзвонили.

Друзі загиблого кажуть, що в Леоніда було розвинуте почуття патріотизму та хороша фізична підготовка. Військовослужбовець одразу прийняв рішення, що буде служити. Рік служив як мобілізований, а потім пішов на військову службу за контрактом. 

"Влітку минулого року він приїхав у відпустку, я його відмовляв від продовження контракту, казав, що час зайнятися мирною справою. Він нібито погодився, планував повернутися до викладацької роботи. Але за декілька днів сказав, що вирішив знову повертатися в АТО, бо не може залишити своїх хлопців. Був командиром підрозділу, казав, що хлопці дзвонять і він не може тут сидіти. Навіть відпустки не добув, а повернувся в АТО", - розповів колега загиблого Олександр Гетманцев. 

У загиблого залишилося двоє синів.

Джерело: molbuk.ua

1