Шахраї намагалися отримати дані про випускників буковинських шкіл

Шахраї намагалися отримати дані про випускників буковинських шкіл

21.05.2018, 15:09

Як стало відомо BukNews із достовірного джерела, невідомі особи від імені відділу моніторингу якості освіти Департаменту освіти та науки Чернівецької ОДА розіслали електронний запит на адресу буковинських загальноосвітніх закладів, у якому була вимога надати інформацію про випускників ЗНЗ, котрі планують в 2018 році вступити на навчання до вищих навчальних закладів.

На щастя, освітяни вчасно виявили фальшивку, адже лист був виготовлений на старому бланку, який не використовується вже більше року, а інформація, яку хотіли отримати шахраї, підпадає під вимоги Закону України «Про захист персональних даних». Про цю ситуацію вже повідомили правоохоронцям.

"Лист цей був направлений у всі школи Буковини. Але написаний на старому бланку, який ми вже не використовуємо, у ньому не був вказаний номер документу, не було і прізвища відповідальної особи. Директори шкіл за роз'ясненням звернулися до Департаменту освіти та науки Чернівецької ОДА. Пересвідчившись у тому, що це фальшивий документ, ми швидко зреагували, повідомили навчальні заклади про обман,тому ніякого витоку інформації не сталося" - пояснила http://acc.cv.ua/ Любов Якименко.  

 

1