Шабанівський 'міжсобойчик' (+фото)

Шабанівський "міжсобойчик" (+фото)

11.06.2013, 20:45

Заступник голови Першотравневої райради В.В.Шабан, якого нещодавно затримали за вимагання  хабаря 810 тисяч гривень, може бути лише ланкою корупційного ланцюга у Чернівцях. Це під час прес-конференції припускав прокурор Чернівецької області Петро Коваль. Це саме, тільки вже без оглядки на слідство, заявляють представники опозиції. (Посаду і прізвище затриманого широка громадськість довідалася саме від них).  Керівник фракції "Фронт Змін" в Чернівецькій міській раді Олексій Каспрук опублікував на ФБ копію цікавого документа. А також такий коментар до нього: "Комісія не встигла зробити та надати Михайлішину висновки. Завадили правоохоронці. Цікаво, які мали бути висновки за таку суму? Прокурор області: "погоджуюсь, що він сам рішення не приймав".  Фактично те саме непрямо підтвердив  директор ринку "Нива", директор товариства "Світанок" Руслан БЕРЛАДІН, у якого власне й вимагали хабар 810 тис.грн.  Вказані кошти чиновник отримав за сприяння в погодженні проекту реконструкції цього міського ринку.

Все вирішувалося на рівні райради? Це в її компетенції? Запитав журналіст Молодого буковинця Михайло Салітра у пана Руслана.

«Формально — ні. Але ви ж знаєте, що є таке "право колективу", розумієте. Так би мовити, "міжсобойчик".

Райрада не вирішує, але ходить до "високих" кабінетів у центрі, ратуші..., - продовжував тиснути журналіст.

«Саме так, звичайно. Можливо, м'яко це можна назвати "лобіюванням". З іншого боку, якщо не соромитися в певних визначеннях, то це прямий вплив, пов'язаний із партійними, родинними чи іншими стосунками. Ми ж всі дорослі люди і розуміємо, що означає лобіювання певною групою осіб, які знаходяться на певних державних посадах».

Головою комісії, нагадаємо, яка мала вивчити проблемні питання у функціонуванні мікроринку «Нива» ТОВ «Світанок» є депутат Чернівецької міської ради Володимир КЕДЬ. Про це повідомили його колеги-депутати Олексій Каспрук та Юрій Ватаманюк.

На фото В.Шабан та В.Кедь. Інших осіб, які потрапили в об’єктив, ідентифікувати не вдалося. Просимо повідомити, якщо хтось себе впізнає. Фото отримано з відкритих джерел.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Уявляю їх усіх в тюремних робах!  От з легкістю тоді дихнула буковинська земля!!!

avatar

Кайзер

11 червня 2013 15:36

Фото №1 з ліва депутат міської ради (двоюродний брат Каспрука)

Громадський Олег Володимирович Приватний підприємець
avatar

Бурбак щукаючий Каспрука.

11 червня 2013 18:39

 Він такоє в складі виконавчого комітету
 Першотравневої районної у місті Чернівці ради.

avatar

Мунтян

11 червня 2013 18:48