Чернівецька міська рада голосує за усунення Михайлішина (оновлюється)

Чернівецька міська рада голосує за усунення Михайлішина (оновлюється)

20.02.2014, 17:53

Щойно розпочалася позачергова сесія Чернівецької міської ради. Зареєструвався 41 депутат (всього їх 60). Про початок роботи оголосив депутат Олексій Каспрук — секретаря ради Віталія Михайлішина знайти так і не вдалося.

Згадно з регламентом, було обрано тимчасову президію з представників 5 фракцій. У свою чергу тимчасовим головуючим сесії обрали депутата фракції "За Батьківщину" Олега Стецевича.

Сесія розпочала роботу.

На сесії присутній народний депутат України Микола Федорук.

Депутат Кривич пропонує винести на сесію питання про дострокове припинення повноважень Михайлішина. Чесанов каже, що є головніші питання.

Але рішення про про відставку Михайлішина включене в порядок денний .

Прийняли рішення - позиція ЧМР щодо подій в Україні. (див. фото внизу).

Стецевич пропонує перерву на 30 хвилин для підготовки кабінок для голосування. Стецевич пояснює, що у регламенті прописане таємне голосування - з бюлетенями. інше може бути визнане незаконним. Закликають голосувати кнопками в залі. 

Чесанов хоче перерву, щоб прочитати прийнятий документ мітингувальникам.

Процедура голосування: урна в залі, кабінка. під час обговорення почався кіпіш серез запрошених чернівчан. Стецевич пояснює - усе треба робити за законом. якщо нас цікавить результат.

А починалося все так

Секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина наразі немає в кабінеті, де він - невідомо. Активісти, які влаштували мітинг біля ратуші, намагалися знайти його телефоном, але в.о.мера не відповідає.

Учасники акції протесту рушили розшукувати депутатів місткої ради. Зараз пікетують ресторан "Квінто", який належить депутату Володимиру Кедю. Активісти хочуть, аби він вийшов і зателефонував Михайлішину.

Наступний пікет обіцяють провести на вулиці О.Кобилянської біля будинку в якому живе Михайлішин.

За інформацію про секретаря міської ради Віталія Михайлішина обіцяють дати тисячу гривень. Про це повідомили активісти на мітингу під міською радою.

Активісти зазначили, що ці кошти готові виділити з добровільних пожертв, які збирали на Євромайдан.

Того, хто знає, де перебуває Михайлішин, просять підійти до міської ради. Але інформація має бути стовідсотково правдивою.

А правоохоронців закликали знайти Віталія Михайлішина і привести до міської ради. Це їхнє завдання від народу.

Нагадаємо, що сьогодні 20 лютого планували провести позачергову сесію міської ради. Але на робочому місці не виявилося секретаря міської ради Віталія Михайлішина. Активісти ходили до його будинку, але чиновника там не знайшли. Лише залишили на дверях записку про необхідність скликання сесії.

На сходах Чернівецької мерії священики Греко-Католицької та Української Православної церков відправили панахиду за вбитих на київському Майдані. Тут зібралося сотні людей: студентів, чернівчан.

Ресторан "Квінто", власником якого є депутат-"тушка" Володимир Кедь, зачинють. Так вирішив персонал і адміністратор закладу. Володимир Кедь, який обіцяв приїхати до мітингувальників і погодитися на позачергову сесію міської ради, так і не приїхав. Його чекали майже годину.

Мітингарі залишаються і чекають, коли персонал вийде до них.

Джерело: molbuk.ua

Фото Вадима Пелеха. 

1