Сесію Чернівецької обласної ради відкрили. Першим заступником Гайничеру після таємного голосування може стати Курко (оновлено)

Сесію Чернівецької обласної ради відкрили. Першим заступником Гайничеру після таємного голосування може стати Курко (оновлено)

04.06.2014, 15:09

Сесію Чернівецької обласної ради оголосили відкритою. На засіданні розглядатимуть програму економічного і соціального розвитку краю.

У Чернівцях розпочалася 26 сесія обласної ради VI скликання.

Зареєструвалося 65 депутатів.

У порядку денному два ключових питання: обрання першого заступника голови обласної ради та розгляд програми економічного і соціального розвитку краю на 2014 рік. 

Загалом депутати планують розглянути 22 питання. Серед них - затвердження коплексної програми розвитку водного господарства та протипаводкого захисту, а також внесення змін до обласного бюджету 2014 року.

На сесії обласної ради також підтвердили повноваження нового депутата обласної ради.

На позачерговій сесії облради Пілічу Георгію Георгійовичу передали посвідчення депутата обласної ради.

На підставі листа Чернівецької обласної ради від 12.03.2014 за № 01-12/39-257 року про дострокове припинення повноважень депутата Чернівецької обласної ради Андрійчука Романа Георгійовича і у відповідності до ст. ст. 80, 81 Закону України "Про вибори депутатів Верховної ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" Чернівецька обласна виборча комісія постановила визнати обраним Пілігач Георгія Георгійовича по багатомандатному виборчому округу за списком Чернівецької обласної організації Партії Регіонів, як наступного за №40 та зареєструвати депутатом Чернівецької обласної ради.

 Георгій Пілігач розповів, що робитиме в облраді.

 Новий депутат-регіонал обласної ради Георгій Пілігач зізнався, що є членом партії регіонів і не приховує цього, але водночас визнав, що час цієї партії вже минув.

 - Хочу сказати, що не був згоден із позицією партії, у мене свої принципи, їх і буду відстоювати у обласній раді. Головне – працювати на благо народу, - зазначив пан Пілігач.

 Новоспечений депутат від Герцаївського району також зізнався, що у політиці є новачком, займався бізнесом, є директором будівельної фірми «Граніт» у Герці, головним своїм завданням на посаді депутата вважає протидію корупції та залучення до регіону інвестицій. Він також розповів, що є фахівцем у галузі будівництва, тому хотів би входити до відповідної профільної комісії.

 Бюджет Чернівецької області довелося перекроїти. Обсяг казни області зменшився на 154 мільйони гривень.  Сьогодні на сесії обласної ради депутати проголосували за внесення змін до облансого бюджету.

 Як посянила керівник департаменту фінансів Чернівецької ОДА Анжела Дякова, секвестор державного бюджету помітно вплинула і на обласні. 

 Зокрема, бюджет Чернівецької області скоротився на 154 мільйони гривень, а це близько 5% загального обсягу. Через це довелося переглянути деякі пункти. 

 Серед внесених на сесії змін, зміни щодо доплат і надбавок педакогам та медикам. Через нові тарифи на газ та електроенергію довелося також переглянути порядок нарахування пільг та субсидій

 До того ж, у проекті рішення було враховано додаткове фінансування облансого батальйону територіальної оборони, ще 200 тисяч буде спрямовано на програму профілактики правопорушень.

Депутати Чернівецької обласної ради ухвалили рішення щодо виділення з обласної бюджету 950 тисяч гривень для матеріального забезпечення батальйону територіальної оборони. За відповідне рішення проголосували більшість обранців. Крім того, протокольним дорученням депутати визначили додаткове фінансування батальйону за рахунок перевиконання обласного бюджету в ІІ кварталі 2014 року.

Окремим питанням депутати внесли відповідні зміни до бюджету області.

 Нагадаємо, що батальйон територіальної оборони в Чернівецькій області створений в травні цього року. До його лав можуть вступити мешканці області, придатні до військової служби після укладення контракту про проходження служби.

  Депутатська група облради "Народна рада Чернівецької області" звернулася до голови облради Михайла Гайничеру з пропозицією внести для обрання на посаду першого заступника голови Чернівецької облради кандидатуру депутата Ярослава Курка.

Питання про обрання першого заступника голови Чернівецької облради розглядатиметься у середу наприкінці сесії облради.

Близько 14:30 на сесыъ оголосили  кандидатуру на посаду першого заступника голови Чернівецької обласної ради, -  Ярослава Курка.

Він зазнаичв, якщо йому довірять високу посаду, перш за все збирається посилити контроль над виконанням обласною адміністрацією рішень та доручень, прийнятих в облараді. Також планує налагодити роботу з сільськими та селищними радами. Ще одним питанням, на якому зосередиться Курко - транскордонне співробітництво.   

?Обирати Ярослава Курка будуть шляхом таємного голосування.

Джерело: http://promin.cv.ua, molbuk.ua та БукІнфо

1


КОМЕНТАРІ (1)

так обл ради чи обл адміністрації? визначіться у статті.....

avatar

Макс

04 червня 2014 12:24