Сесія міськради у Чернівцях: знову про тарифи на проїзд та обдурені інвестори проспекту Незалежності, 116

Сесія міськради у Чернівцях: знову про тарифи на проїзд та обдурені інвестори проспекту Незалежності, 116

26.01.2017, 18:36

Засідання 21 сесії Чернівецької міськради розпочалося знову із обговорення тарифів на проїзд у Чернівцях . Депутати від різних фракцій висловили свою думку щодо запровадження мораторію на підвищення тарифів та популістські рішення своїх же колег.

Після виступу свободівця Андрія Ілюка, який процитував міністра Розенка, який в інтерв'ю зазначив, що у перевізників нема підстав підвищувати тариф.

 Натомість депутат від Cолідарності Василь Максимюк зазначив, що мораторій на підвищення тарифів на проїзд у Чернівецькій міській раді є популістичним.

«Рішення, яке прийняла сесія міської ради, носить популістичний характер. Дуже прикро мені, що сесія міської ради перетворилась на політичне ток-шоу, а ми є його заручниками. Сценарії тут пишуться далеко за межами сесійної зали. Питання підняття тарифів не відповідає повноваженням міської ради, це повноваження виконавчого комітету, питання про підняття тарифів не було внесено до питань виконавчого комітету міської ради, яке повинно бути опубліковане за 20 днів до розгляду, в Чернівцях воно не піднімалось», - сказав пан Максимюк, депутат від фракції БПП.

 Водночас міський голова Олексій Каспрук висловив свою позицію. Він сказав, що транспорт у Чернівцях має бути комунальним. І якщо місто не може мати 100% забезпечення комунальним транспортом, то хоча б 30-40% автобусів має бути комунальними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Чернівеьцкої міськради хочуть звільнення Гонтарєвої

Ініціатором тарифного питання виступили «Свобода» та «Рідне місто.» Керівник фракції ВО «Свобода» Андрій Ілюк взагалі запропонував продовжити мораторій на підвищення тарифів у Чернівцях на півроку. «Наша фракція підготувала проект рішення, який продовжить заборону на підвищення тарифів ще на півроку. І я вимагатиму від міської ради, щоб усі стали на бік громади, а не захищали бізнес-інтереси», сказав Андрій Ілюк.

А депутат від «Рідного міста» Анатолій Чесанов резюмував: їхня фракція все ж не відкидає необхідності підвищення тарифів у громадському транспорті Чернівців, однак депутати вимагають в перевізників надати точні розрахунки, чим зумовлене зростання, і найперше - порахувати кількість пасажирів, яких перевозять на маршрутах.

Від ранку у сесійній залі чекали свого виступу ошукані забудовником інвестори проспекту Незалежності, 116. Вони звернулися до депутатів з проханням допомогти їм у вирішенні ситуації. Зокрема, змусити забудовника завершити будівництво 28 квартир, за які вони заплатили гроші.

Головуючий оголосив перерву до 14.00. Чекають усіх забудовників, причетних до будівництва.

Та до 16 години депутати так і не розпочали розгляд порядку денного - трибуну забарикадували інвестори будівництва на вулиці Проспект 116, вимагаючи знайти для них забудовника, який би завершив тривале будівництво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ні грошей, ні квартир: депутати міськради зірвали добудову довгобуда на просп. Незалежності, 116 (ВІДЕО)

https://pogliad.ua/ та http://acc.cv.ua/

1