Сергій Соболєв: НКРЕКП – повністю залежний орган, який працює на користь олігархів

Сергій Соболєв: НКРЕКП – повністю залежний орган, який працює на користь олігархів

13.04.2017, 12:18

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) є незаконним, неконституційним органом, який повністю залежить від президента та олігархів.

Про це заявив перший заступник керівника фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв під час звіту голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитра Вовка в парламенті.

Народний депутат від «Батьківщини» порадив голові НКРЕКП замість фантазувань на тему ЖКГ, відзвітувати про те, скільки грошей отримали від незаконних рішень НКРЕКП Ахметов, Фірташ та інші власники обленерго.

Сергій Соболєв нагадав, що саме НКРЕКП ухвалила рішення, за яким «дозволила Ахметову завозити з території ОРДЛО на територію України крадене вугілля, за яке сплачували бойовикам кров’ю наших громадян». Як зазначив політик, це дало змогу на кожній тонні вугілля красти у громадян та у держави Україна  від 1,5 до 2 тис. грн, а олігархам заробити, згідно з оцінками експертів, від 10 до 12 млрд грн.

У свою чергу заступник Голови партії «Батьківщина», голова Комітету ВРУ з прав людини Григорій Немиря наголосив, що Україна за рівнем корупції займає перші місця в світових та європейських рейтингах.

За словами Григорія Немирі, такі рейтинги посилають чіткий сигнал західним інвесторам не вкладати гроші в Україну.

Голова Комітету ВРУ з прав людини підкреслив, що головним залишається питання, хто нестиме відповідальність за таку ситуацію в нашій державі.

           Довідково: Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства на сьогоднішньому засіданні розгляне питання про обрання кандидата до складу конкурсної комісії з організації та проведення конкурсу на посаду члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Як повідомив член комітету, народний депутат від «Батьківщини» Юрій Одарченко, фракція пропонуватиме до складу конкурсної комісії кандидатуру Олексія Кучеренка, екс-міністра житлово-комунального господарства в уряді Юлії Тимошенко.

1