Сергій Соболєв: Нас чекають або реформи, або дострокові вибори

Сергій Соболєв: Нас чекають або реформи, або дострокові вибори

14.05.2016, 17:14

Найближчим часом парламент зрозуміє, яка доля його чекає – реформи чи вибори. Про це заявив в ексклюзивному інтерв’ю телеканалу «Інтер» заявив перший заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.

Він висловив сподівання, що так само швидко, як було ухвалення рішення щодо призначення генерального прокурора, Уряд подасть до Верховної Ради, а парламент вперше за багато років вчасно, в червні, отримає бюджетну резолюцію, а також вчасно отримає зміни до бюджетного та податкового законодавства, на підставі чого потім розроблятиметься бюджет наступного року. І саме з такою ж швидкістю буде розглядати та ухвалювати важливі соціально-економічні рішення, які змінять на краще життя українців. Якщо цього не станеться, то Україну чекають дострокові вибори парламенту. Сергій Соболєв наголосив, що є лише два варіанти розвитку подій – або реформи, або вибори.

Народний депутат від "Батьківщини" Сергій Євтушок в ефірі телеканалу «NewsOne» нагадав, що процедура ухвалення Закону щодо діяльності Генпрокуратури (№4645) суперечить Регламенту Верховної Ради, а його змістова частина – ставить під загрозу дотримання прав людини. Законопроект ухвалено новою олігархічною більшістю за підтримки колишніх регіоналів. За кулісами шоу щодо отримання Юрієм Луценком посади генпрокурора залишилися такі надважливі законопроекти як, наприклад, про відміну ганебного податку для працюючих пенсіонерів та деофширизації української економіки. Їх олігархічна більшість навіть розглядати не збирається.

 

1