Сергій Пілігрім – людина слова! Так стверджує лідер місцевого Автомайдану Сергій Качмарський

Сергій Пілігрім – людина слова! Так стверджує лідер місцевого Автомайдану Сергій Качмарський

19.05.2016, 19:07

Я, Сергій Качмарський, голова політичної партії «АВТО-МАЙДАН», можу стверджувати, що лише спільна співпраця громадськості нашого міста з правоохоронними органами нашого краю дасть позитивний результат в боротьбі зі злочинністю. Вже пройшло майже пів року з тих пір, коли «АВТО-МАЙДАН» започаткував громадський проект «Ні наркотикам». Це і телефон гарячої лінії, де небайдужі мешканці можуть анонімно залишати інформацію про місця вживання та виготовлення наркотиків, яка потім передається Божеку Олександру, начальнику відділу протидії наркозлочинності в Чернівецькій області, а також агіт-продукція, що пропагандує здоровий спосіб життя, та розповсюджується в нашому місті. За ввесь час було виявлено близько 30 місць вживання та виготовлення наркотиків. Телефонують навіть з районів нашої області. Нещодавно і Хотин, завдяки нашим однопартійцям, приєднався до цього громадського проекту.

Окрім того учасниками проводяться лекції в навчальних закладах нашого міста.

Іванна Герасимчук, лікар нарколог, яка активно приймає участь у проекті, запропонувала ідею по створенню фільму з реального життя наркозалежних. Процес зйомки вже підходить до завершення. Тепер лише потрібно буде професійно змонтувати відзнятий матеріал. Допомогти у цьому виявили бажання правоохоронці. Обласна організація Червоного хреста також зацікавилась цим проектом. В подальшому надіємось на спільну співпрацю.

Крім того нещодавно до нас звернулись мешканці одного з будинків, розташованого в районі вул. Героїв Майдану, та повідомив про те, що в одній із квартир їхнього будинку іде постійна торгівля наркотиків. Кожного ранку мешканці знаходять близько 20 використаних шприців зі слідами крові. Нами було зібрано підписи від жителів будинку, а вже пізніше дане колективне звернення було передано правоохоронцям. Через деякий час нам повідомили, що наркоторговця затримано за здійснені ним крадіжки (дана особа вже неодноразово притягувалась до кримінальної відповідальності).

Сьогодні під час зустрічі із начальником  обласного управління МВС України в Чернівецькій області Пілігрімом Сергієм, я попросив, аби він особисто взяв цю справу під свій контроль, і злочинець поніс відповідальність як за крадіжку, так і за наркоторгівлю. Нами також була обговорена подальша співпраця в напрямку боротьби із наркозлочинністю. В найближчий час ми плануємо проводити спільні рейди з правоохоронцями, та показувати кінцевий результат наших дій громадськості нашого міста.

Крім того нами проводиться і активна пропаганда здорового способу життя, яка являється одним із головних напрямків проекту «Ні наркотикам». Планується проведення спортивних змагань «Народний жим» (жим штанги лежачи на максимальну кількість разів) під час Петрівського ярмарку. Автомайданівці та ФПЧО будуть проводити їх вже вдруге, так як минулого року ці змагання також проводились.  До участі у змаганнях плануємо запросити команду УМВС та СБУ, а також надіємось приєднається і команда нової поліції під керівництвом  Олега Йосипова. Змагання мають бути цікавими! Нагадаю, переможцем минулорічних змагань став представник СБУ.

Окрім того, 1 червня, в День захисту дітей, ми плануємо в черговий раз відвідати гематологічне відділення дитячої клінічної лікарні. Правоохоронці, зі своєї сторони, вирішили допомогти у вирішенні однієї із проблем лікарні, а зокрема подарувати у відділення новеньку пральну машину.

1