Качмарський запитав у Каспрука і Наталії Якимчук, чи потрібне Чернівцям Олімпійське золото?

Качмарський запитав у Каспрука і Наталії Якимчук, чи потрібне Чернівцям Олімпійське золото?

26.07.2017, 13:19
Сьогодні відкрив для себе новий вид спорту - фехтування. Вже вісім років в нашій області існує одна-єдина секція, де діти займаються фехтуванням. При чому, зауважу, безкоштовно! Фехтування досить гарний та ритмічний вид спорту, до того ж - це  ще й Олімпійський вид спорту. Я бачив, як світилися очі у дітей під час тренування, вони так професійно робили випади із рапірами, немов дорослі фехтувальники під час телевізійних трансляцій Олімпійських ігор.
 
Однак не все так добре, як може здатися на перший погляд.
 
Під час відвідин спортзалу,  познайомився  із справжнім фанатом своєї справи - віце-президентом ГО "Чернівецька обласна федерація фехтування" Андрієм Поліщуком. Головна проблема на сьогоднішній день - це приміщення для спортзалу. Нам потрібний зал не менше, ніж 16 метрів у довжину (нагадаю, довжина фехтувальної доріжки 14 метрів та 12 метрів в ширину), - розповів Андрій Поліщук. - Ми готові за власні кошти (батьки дітей, друзі, спонсори) побудувати нове приміщення або реставрувати й відновити старе (на правильних юридичних умовах).

 Ми зареєстрували петицію, яка набрала понад 250 голосів, нам запропонували на вибір декілька приміщень, які все-одно не підходять (як за розмірами, так жахливим технічним станом). Все залишилося як і було раніше: ми орендуємо погодинно приміщення на вул. Івасюка, проте  це не ті умови, в яких можна виховати для Чернівців майбутніх Олімпійських чемпіонів.

Андрій Поліщук нагадав, що навіть за відсутності потрібних технічних умов, наші  спортсмени показують гарні результати. Наприклад, юні вихованці  взяли участь у  змаганнях Всеукраїнської дитячої фехтувальної ліги, які прирівнюються до чемпіонату України, де отримали друге та два третіх місця. Це доволі престижний результат.
 
Тепер постає питання до Чернівецького міського голови Олексія Каспрука, чи потрібне Чернівцям Олімпійське золото в найближчі роки? Думаю, що відповідь однозначна: "Так, потрібне!"  
 
У чому ж тоді проблема? Спортсмени не просять у міста кошти на цей вид спорту (хоча, зауважу, що спортивне екіпірування досить дороге, а діти тренуються безкоштовно). Потрібна тільки земельна ділянка певних розмірів або приміщення потрібних розмірів та технічного стану.
 
Також звертаюся особисто до Наталії Якимчук, депутата міської ради, колишньої спортсменки МСУ: візьміть цю справу під свій особистий контроль! Діти - це наше майбутнє, а ще - Олімпійська надія міста Чернівці!!!
 
Далі буде...
 
Сергій Качмарський 
 
Світлина від BukNews.
Світлина від BukNews.
 
Світлина від BukNews.
Світлина від BukNews.
Світлина від BukNews.
Світлина від BukNews.
Світлина від BukNews.
Світлина від BukNews.
Світлина від BukNews.
Світлина від BukNews.
 
1