Сергій Качмарський: 'Відповідь заступника мера Володимира Середюка  на нашу петицію вражає! Я зрозумів, що чиновнику плювати на думку громади Чернівців'

Сергій Качмарський: "Відповідь заступника мера Володимира Середюка на нашу петицію вражає! Я зрозумів, що чиновнику плювати на думку громади Чернівців"

23.03.2018, 18:40
Проблема "жебрацького бізнесу" існує в Чернівцях вже багато років. Чернівчан обурює, що на вулицях нашого міста постійно з’являються все нові і нові групи жебраків: (скринькарі, які нібито збирають кошти на хворих дітей, у більшості випадків це шахрайські схеми, часто вони використовують дані дітей, які померли, роми на милицях, жебраки на інвалідних візках), - каже голова ЧОО ПП "Побратими України" Сергій Качмарський
 
- Нещодавно всі чернівчани могли спостерігати, як в Садгорі спільно із медиками та поліцією "побратими" навідались в один із "райських куточків". Відсутність ікон, підлоги, страшний сморід, грибок та пліснява на стінах, безліч пляшок від алкоголю та велика сума готівки на капоті автомобіля -  ось таку картинку побачила вся Україна. Влада сказала: ой, як погано. Треба щось із цією проблемою робити, на жаль, ми повірили.
 
- Ром, який утримував цей притон "працював " у нас майже три роки, ніхто нічого не помічав. А, може, робив вигляд, що  даної проблеми не існує? Грошові кошти він вирішив "добровільно" перерахувати на рахунок у медичний заклад, де лікувалися четверо інвалідів. Недосконалість закону  і певний  психологічний тиск на своїх підшефних дали йому можливість уникнути кримінальної відповідальності. Двоє інвалідів залишились на лікуванні і не бажають повертатись на вулицю, інші обрали свій шлях.
 
- Після даних подій "Побратими України" вирішили зареєструвати петицію за номером 56  про викоренення "жебрацького бізнесу" в Чернівцях. Суть петиції полягає в тому, що нами було запропоновано створити групу, куди мали входити медики, представники поліції, депутати міської ради та громадські активісти. Я попередньо поспілкувався  з ними та отримав їхню згоду. Механізм досить простий: ми виявляємо групу жебраків, поліція перевіряє їхні дані та причетність до кримінальних злочинів (більшість із них неодноразово судимі, зловживають наркотиками та алкоголем). Медики  також проводять їхній огляд (чимало хворіють інфекційними хворобами). Приклад сліпий дідусь, який хворів туберкульозом. Поруч із ним  в притоні проживала трьохрічна дівчинка. Поліція перевіряє  їхні паспортні дані і відправляє  за місцем проживання. В окремих випадках, коли немає документів, рідних і людина хворіє  важкими хворобами її можуть залишити на проживання в спеціальних медичних закладах, але це лише за її особистою згодою.
 
- Петиція зібрала необхідні 259 голосів. Я думав, що це перемога, справа залишилась лише за депутатським корпусом, але я помилився!!! Ми отримали досить дивну відповідь на нашу петицію від заступника міського голови Володимира Середюка. Він згідний, що проблема "жебрацтва" досить актуальна для Чернівців, але він також посилається на недосконалість законодавчої бази України, тому нічим нам не може допомогти. Вони хочуть звернутись  за допомогою у вирішені даного питання - вдумайтеся куди - до Верховної Ради України! Нам потрібно надіслати свої пропозиції, які "слуги народу" внесуть до тексту звернення  у Верховну  Раду.
 
- Поясню, що це означає,  чернівчанам: пану Середюку і тим, хто надав нам таку відповідь "плювати" на думку громади  міста, - переконаний Сергій Качмарський. - Ця писанина нічого не змінить, це затягнеться на місяці, а проблема  е вирішиться. Насправді все просто: сесія міської ради і голосування по совісті наших депутатів  і  "жебрацького бізнесу " в Чернівцях  не буде. Але їм це не цікаво, на носі вибори. А тепер питання до всіх, а чи потрібна нам така влада у місті? Ми і надалі будемо займатись  вирішенням даної проблеми. Надіюсь що громада міста з нами!!!
СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.
СвÑ?Ñ?лина вÑ?д BukNews.
1