Сергій Качмарський: прийдіть та допоможіть дитині подолати важку хворобу!

Сергій Качмарський: прийдіть та допоможіть дитині подолати важку хворобу!

21.10.2016, 20:18

Не так давно наше місто сколихнула новина про те, що маленькому хлопчику, якому всього лишень 6 років Павлику Толошняку лікарі поставили страшний діагноз, мієлодиспластичний синдром. Дитині потрібна термінова операція з пересадки кісткового мозку, однак її вартість лякає, і батьки не зможуть самостійно оплатити лікування своєї дитини, адже воно складає близько 160 тис.доларів.

Свою допомогу вирішив запропонувати Сергій Качмарський. За словами Сергія, від досить часто разом зі своїми однодумцями відвідує маленьких пацієнтів, які перебувають на лікуванні в гематологічному відділенні Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні, а їхньою візитівкою вже встигли стати великі пухнасті ведмежата, котрих активісти щоразу приносять в подарунок дітлахам.

«Коли в черговий раз ми навідались в гості до наших маленьких друзів, серед них був і Павлик Толошняк, якому я вручив одного із ведмедиків у подарунок. Вже пізніше, переглядаючи на одному із місцевих телеканалів сюжет про дитину та її біду, я вирішив, що хлопчик неодмінно повинен одужати, і для цього я готовий прикладати максимум зусиль.» - розповідає Сергій Качмарський.

«Зв’язавшись по телефону із його батьками, ми вирішили діяти. Я намагався підключити до вирішення цієї проблеми максимум людей і в першу чергу звернувся до свого товариша, депутата Чернівецької міської ради Ромео Скрипи. Він миттєво зреагував на моє прохання і окрім того, що зробив і свій внесок, виніс це питання на обговорення сесії міської ради. Результат потішив, адже влада поставилась до ситуації з розумінням та проголосувала за виділення коштів у розмірі 200 тис.грн. із держбюджету. Однак, самі розумієте, цього дуже і дуже мало. До того ж, щоб отримати цю суму, потрібно чекати майже місяць, а часу з кожним днем стає все менше.

 Окрім того, я замовив друковану продукцію, на якій вказано і номер рахунку, і номер телефону батька дитини, тож зараз займаємось тим, що розповсюджуємо її по всьому місту. Дякувати Богу, в Чернівцях є дуже багато добрих людей, які мають добре серце, тому до збору коштів з кожним днем приєднується все більше і більше людей. Так, хочу подякувати за допомогу Сергію Вікторовичу Пілігріму, генералу, начальнику ГУНП в Чернівецькій області, Олегу Петровичу Йосипову, начальнику Управління патрульної поліції в м. Чернівцях, а також Сушинському Вадиму Васильовичу, заступнику начальника управління превентивної діяльності (УПД) ГУНП, Раренку Олександру Веніаміновичу, т.в.о. начальника УКР ГУНП в Чернівецькій області. Олександру Володимировичу Божеку, начальнику відділу протидії наркозлочинності в Чернівецькій області. Не залишились осторонь і лікарі нашого міста, приєднались до доброї справи деякі політики, за що їм теж велика подяка.» - повідомляє лідер автомайданівці.

Так, наразі активістами планується проведення марафону добрих справ, спрямованих на допомогу Павлику Толошняку, і першою серед них буде прямий ефір із 17:00 по 19:30 на ТРК «Буковина».

Наступна акція буде проходити в палаці «Юність Буковини», де відбуватимуться виступи творчих колективів. Під час них буде проводитись збір коштів на лікування дитини.

Та окрім того в ТЦ «Депот», відбудуться благодійні акції, концерти, модні покази, під час яких небайдужі люди будуть мати можливість зробити свій благодійний внесок в цю добру справу. Все це транслюватиметься в прямому ефірі телеканалу «Буковина».

«Ми повинні об’єднатись та разом допомогти дитині побороти важку хворобу, адже навіть лікарі дають йому великі шанси на життя. Єдина проблема – нестача коштів. Вона не може стати нам на перешкоді, адже я вірю в те, що всі Чернівчани – люди із великим серцем, і для нас не буває чужої біди. Навіть декілька гривень зможуть допомогти, тому прошу Вас, не залишайтесь осторонь, допоможіть Павлику виграти у цій боротьбі.

Як президент ФПЧО, закликаю долучитись до цієї справи і спортсменів нашого міста, адже в Чернівцях існує близько 60 спортивних федерацій. І наостанок хочу висловити від свого імені, та від імені батьків Павлика велику подяку ТРК «Буковина», адже його працівники всім складом приєднались до цього марафону.

А наостанок хочу передати приємну новину: спілкувався по телефону із батьком хлопчика, він повідомив, що Павлик вже пройшов перший курс хіміотерапії та передає всім нам великий привіт. А батьки в свою чергу дякують всім тим, хто не залишився байдужим до їхньої біди. Приходь та зроби свій внесок» - повідомляє Сергій Качмарський.

1