Сергій Качмарський просить допомогти у зборі коштів на лікування хлопчика, котрий веде боротьбу з раком

Сергій Качмарський просить допомогти у зборі коштів на лікування хлопчика, котрий веде боротьбу з раком

07.10.2016, 00:57

Сергій Качмарський, голова Чернівецької обласної організації політичної партії «АВТО-МАЙДАН» вирішив допомогти у зборі коштів на лікування хлопчика, котрий веде боротьбу з раком.

«Під час останнього візиту милосердя до дитячого гематологічного відділення Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні, що знаходиться за адресою м. Чернівці, вул. Руська, 207 А, я познайомився з маленьким хлопчиком, Павлом Толошняком, котрий проходить тут курс лікування» – розповідає Сергій Качмарський.

«Ми регулярно відвідуємо малечу з подарунками, а нашою візитною карточкою стали великі пухнасті ведмежата. Одного із таких ведмедиків я подарував маленькому Павлику, а після цього поцікавився у завідувача онкогематології Михайла Гнатюка, який саме діагноз поставлено дитині. Як виявилось, ситуація досить критична, і малюку, якому всього лише 6 років, потрібна пересадка спинного мозку. Її вартість близько 160 тис. євро, і звичайно, для батьків дитини вона непосильна.

Після цього, переглядаючи один із місцевих телеканалів, я побачив сюжет, в якому давали своє інтерв’ю батьки хлопчика, а поруч із дитиною був подарований мною ведмедик. В той момент я вирішив, що зроблю все можливе для того, аби Павлик жив. Я одразу ж зателефонував батькові дитини, Радиславу Толошняку, та з’ясував, що таку складну операцію роблять в Іспанії або Білорусі. Цієї неділі вони вже планують виїхати в клініку Білорусі для здачі аналізів.

Я вирішив завітати в гості до Павлика, і з собою на зустріч запросив Олега Йосипіва, начальника патрульної поліції. Познайомившись із батьками поближче, я побачив, що вони досить порядні та інтелігентні люди, а основна їх ціль – врятувати життя своїй дитині.

Сюжети по телебаченню та розповсюдження інформації у ЗМІ дали свій позитивний результат, незнайомі люди почали звертатись, та пропонувати свою допомогу, та нажаль цього замало. Планується збір коштів, до якого виявили бажання приєднатись і волонтери, і бізнесмени, і прості люди. Олег Йосипів вирішив встановити скриньку в приміщенні патрульної поліції, де кожен поліцейський зможе зробити свій добровільний внесок в цю благодійну справу. Надіюсь, що до цієї акції приєднаються і інші представники силових структур, а саме СБУ, прокуратура, поліція, МЧС. Велика надія і на увагу департаменту охорони здоров’я в Чернівецькій ОДА, а також представників медичної галузі нашого міста. Я, як президент ФПЧО закликаю спортсменів нашої області також приєднатись до цього благодійного марафону.

Реквізити:

Толошняк Радислав Іванович (батько)

№ рахунку Приватбанку: 5168 7555 2672 4980

№ рахунку інших банків: 29244825509100

МФО банку: 305299 код: 14360570

Телефон: 095-339-37-21 (Радислав, батько)

Я звернувся за допомогою і до свого близького товариша, депутата Чернівецької міської ради Ромео Скрипи, і завтра на сесії міської ради, на якій буде присутня мати хлопчика, Ромео запропонує депутатам проголосувати за часткове виділення коштів, які так необхідні хлопчику.

Закликаю всіх депутатів від різних фракцій, не зважаючи на політичні погляди голосувати по совісті, адже в кожного із Вас є свої діти. Тільки разом ми зможемо врятувати життя Павлика, і вірю, що дитина буде жити» - розповів лідер місцевого осередку ПП «АВТО-МАЙДАН»

1