Сергій Качмарський: «Буковинська медична громада» справді працює, а не існує лише на папері

Сергій Качмарський: «Буковинська медична громада» справді працює, а не існує лише на папері

17.12.2016, 00:03

Сергій Качмарський: «Радий, що в Чернівцях з’являється все більше громадських організацій. Однією з таких громадських організацій є «Буковинська медична громада», які справді працюють, а не існують лише на папері.

            «Не дивлячись на те, що ГО «Буковинська медична громада», яка згуртувала під своїм крилом медиків,існує менше трьох місяців, вже має власні напрацювання, – розповідає голова громадської організації Олена Бесединська, – 19-22 жовтня за нашої ініціативи відбулася благодійна акція для пацієнтів геріатричного пансіонату, за участі медичних фахівців вузького профілю, представлених співробітниками Буковинського державного медичного університету та медичних установ як державної, так і приватної форми власності. Загалом акція охопила більше 60 хворих із різноманітною патологією. Всього прийняли участь 13 фахівців із 6 кафедр Буковинського державного медичного університету та 9 лікувальних закладів області, різних форм власності.

Мешканців пансіонату оглянули лікарі хірургічного (проктологія – Бочаров А.В., урологія – Арійчук О.І., хірургія – Козловська І.М., ультразвукова діагностика – Чичул Н.С., гінекологія – Каленюк Н.П.) та терапевтичного (пульмонологія – Коваленко С.В., гастроентерологія – Сливка Н.О., неврологія – Зорій І.А., кардіологія – Урсуляк Ю.В., психіатрія – Семененко В.В.) профілів. УЗД-апарат був наданий директором МЦ «Панацея» Каленюком Н.П.. Підопічним пансіонату було проведене безкоштовне лабораторне дослідження крові за підтримки директора ДЦ «Букінтермед» Павла Молдована. З одного боку підопічні пансіонату отримали професійну висококваліфіковану медичну допомогу, а з іншої сторони, акція послугувала поштовхом  до посилення співпраці медичних працівників та установ.

            1 грудня, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом ГО «Буковинська медична громада» спільно із студентами та викладачами Буковинського державного медичного університету (Гузік О.В. та Наварчук Н.М.) та спортсменами Федерації пауерліфтингу Чернівецької області на чолі з президентом федерації Сергієм Качмарським провели акцію «СНІД: не будь байдужим», чим нагадали чернівчанам про небезпеку. «Ще одну подібну акцію, в такому ж складі, плануємо провести до кінця року, – додає Олена Бесединська,  – нагадаємо чернівчанам про небезпеку тютюнопаління, розповімо про здоровий спосіб життя та необхідність раз у рік проходити флюорографічне обстеження. Чудово, що до подібних акцій долучаються спортсмени та майбутні лікарі».

            Найближчим часом представники ГО «Буковинська медична громада» також планують приєднатися до ряду благодійних акцій, відвідати онкохворих діток з подарунками до Дня Святого Миколая, та привітати іменинників геріатричного пансіонату, влаштувати їм справжнє свято.

            «Творімо добро разом!»  – ось основне гасло всіх людей, які займаються милосердям та благодійністю»,  – зазначив Сергій Качмарський.

1