Друг Михайлішина в 'Однокласниках' чіпляється за крісло (1143 перегляди)

Друг Михайлішина в "Однокласниках" чіпляється за крісло (1143 перегляди)

09.04.2014, 19:10

Екс-гендиректор "Калинівського ринку" Руслан Сербінчук має намір оскаржити в суді своє звільнення з посади. Про це він заявив сьогодні на брифінгу.

- Зі мною було розірвано угоду за одноразове грубе порушення трудових обов’язків, - розповів Р.Сербінчук. 

Зокрема, комісія звинуватила його в неефективному використанні коштів при перенесенні ЛЕП та  наявності необлікованих торгових об’єктів на ринку. 

Наразі він чекає офіційної відповіді на свого листа, після чого звернеться до суду.

Руслан Сербінчук намагався й до цього втриматися на посаді, використовуючи для цього політичні зв'язки. Щойно його відсторонили від виконання обов'язків гендиректора ринку, він скликав прес-конференцію, де ошелешив присутніх повідомленням, що є членом партії УДАР Віталія Кличка. 

ЧОО партії УДАР оперативно спростувала це повідомлення. Проте джерела BukNews вказують, що пан Сербінчук справді вступив в партію. Але зробив це у Києві в обхід Чернівців. Для цього нібито було використано зв'язки подружжя Проданів. А через голову ЧОО УДАР Романа Ванзуряка, який тоді ще був народним депутатом, просто переступили. Після чого Роман Ванзуряк зробив все можливе, щоб у Сербінчука не прийняли заяву заднім числом. 

Нагадаємо, виконуючим обов`язки генерального директора КП МТК «Калиновський ринок» Руслана Сербінчука було призначено у квітні 2012 року. Відповідне розпорядження підписав тодішній секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, попередньо звільнивши Сербінчука з посади директора комунального підприємства «Газкомплектприлад».

За останні півроку це був вже третій виконуючий обов`язки директора ринку. Попередні два керівники так і не дочекалися проведення конкурсу, щоб зі статусу "виконуючого обов`язки" стати повноцінним директором підприємства.

На момент призначення Руслан Сербінчук уже брав участь у конкурсі на посаду директора "Калинівського ринку". Тоді секретар міськради відкинув свою причетність до лобіювання кандидатури Сербінчука. Однак, як повідомляли регіональні ЗМІ, новопризначеного керівника пов`язують з секретарем Чернівецької міськради давні професійні стосунки.

На посаду директора «Газкомплектприладу» Михайлишин призначив Віктора Татарина. І Сербинчук, і Татарин були друзями Михайлішина на його сторінці в "Однокласниках".

ЗМІ також повідомляли, що Михайлішин і Сербінчук не просто дружили в соціальній мережі "Однокласники", а й справді були однокласниками.  

Голова тодішньої фракції "Фронт Змін" у Чернівецькій міській раді Олексій Каспрук пожартував одразу після призначення, що секретарю міської ради Віталію Михайлішину, аби не афішувати дружні відносини, скоро доведеться видаляти друзів з соціальних мереж. 

Говорячи про кадрову політику секретаря міської ради, Каспрук згадав анекдот, коли в Донецьку люди боялися виходити на вулиці, бо їх могли схопити і призначити на якусь посаду у Київ. За схожою схемою, за словами політика, відбуваються на керівні посади у Чернівцях. При цьому, як наголосив Олексій Каспрук, сам секретар ніяких рішень не приймає. Усі питання міста вирішуються в іншому місці, а Михайлішину залишають лише  можливість для піару.

 Чинний секретар міської ради Ярослав Кушнірик повідомив, що керівник комунального підприємства "Калинівський ринок" Руслан Сербінчук був звільнений за рекомендацією комісії за неефективне управління:

- У рекомендаціях комісії були пункти звільнити керівника підприємства, а фактами з ознаками порушення мають займатися правоохоронні органи. Тож матеріали будуть передані у правоохоронні органи, - повідомив Ярослав Кушнірик. 

Секретар міськради Ярослав Кушнірик також пообіцяв, що кандидатуру на посаду директора комунального підприємства "Калинівський ринок" у Чернівцях будуть обирати виважено, не поспішаючи: 

– Можливо, буде ухвалено рішення про конкурс на заміщення посади директора, – каже Я. Кушнірик. – Хоча в законі не прописано проводити конкурс.

Наразі обов’язки керівника ринку виконує начальник служби безпеки ринку Євген Мельник.

Довідково: Віталія Михайлішина вважали ставлеником його товариша, екс-керівника "Укргазвидобування" Юрія Борисова, який також є близьким приятелем колишнього члена міськвиконкому Василя Продана. Дружина Продана Оксана входить до першої "п’ятірки" партії "УДАР".

Частково використано матеріали molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (4)

Друг в "Однокласниках"... Ну то й що, мало хто з ким дружить? От Миколи Трохимовича друг Рибак, який був спікером ВР від регіоналів, той же Ян Табачник. Каспрук дружить з Урсуляном, Бурбак з Чесановим, до чого це все. Звільняти треба за дружбу з кимось?

avatar

Петро

09 квітня 2014 17:41

Ну и теперь ктото хочет возразить что удар и порошенко это не проэкт росукрэнэрго фирташа.А фирташ это агент кремля,который привёл януковича к власти.а порошенко это ющенко-2

avatar

Ъ

09 квітня 2014 21:01

Сегодня в Черновцах не которые бывшие регионалы стараются одеть маски других партий .Он даже себе бы сделали пластику,для них это не дорого.Но голоса нельзя изменить.Уже вошли в партию "Рідне-місто".Следите за ними.Это вся компания-кумовей -Продан ,Михайлишин,Билык.Крышу им держит Оксана Прдан -тоже кума.А где правда?.

avatar

Человек

10 квітня 2014 12:13

Не только могут пойти в партию "Рідне Місто", но и войти в партию "Удар" .Контролируемой Оксаной Продан,в Черновицкой области.

avatar

Человек

10 квітня 2014 16:09