Селяни у Кострижівці тримають оборону цукрового заводу «Хрещатик» і хочуть звертатися за допомогою до Арсенія Яценюка, бо обласній владі не до них

Селяни у Кострижівці тримають оборону цукрового заводу «Хрещатик» і хочуть звертатися за допомогою до Арсенія Яценюка, бо обласній владі не до них

28.03.2019, 19:33

Селяни у Кострижівці на Буковині створюють загони самооборони. Може початися повстання.

Другий тиждень жителі селища Кострижівка Заставнівського району тримають оборону свого цукрового заводу «Хрещатик».

Це підприємство вже продано якомусь власнику з Донбасу. Є підозра, що вони мають вихід на Росію. І це знищення заводу заплановане державою-агресором, яка таким чином шкодить людям і Україні.

Загарбникам з Донбасу та Росії з якогось дива допомагає якась українська охоронна служба. Разом з директором, якого прислали з Кременчука, вони хочуть порізати метал на заводі і продати його як лом. Люди не дають зробити цю наруга над своїм підприємством. Уже другий тиждень вони охороняють завод і не впускають на його територію.

Селищем поповзли чутки, що у жомових ямах нові власники намірені захороняти відходи ртуті та інших шкідливих металів та речовин. За таких умов людей тут потруять і вони вимруть всі до одного.

Про цю ситуацію на сесії ВРУ говорив Максим Бурбак. Але результату це не принесло.

У селищі були місцеві керівники (на фото). Ніц не допомогло.

Сьогодні у Заставні відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Заставнівській РДА. На ній розглядали кричущу за наслідками справу: питання демонтажу останнього в області цукрового комбінату « Хрещатик» у Кострижівській ОТГ.

Прикро, що Чернівецька ОДА не спромоглась бодай когось прислати на засідання, хоча вчора обіцяли бути в Кострижівці на 10 ранку. Ну то таке. У в них зараз інші справи, повідомив подробиці засідання народний депутат України Максим Бурбак. -  Але комісія в Заставні стала на захист громади та зобов’язала власника комбінату владнати питання утилізації небезпечних речовин, які лишились на комбінаті, дійти згоди з громадою щодо боргів перед місцевим бюджетом та погодити подальше спільне використання каналізаційного колектору... Цікава позиція ДФС Заставнівського району, яка дала довідку про відсутність заборгованості компанії-власнику цукрового комбінату, при тому, що Чернівецька ДФС нарахувала боргів на понад 4 млн гривень перед бюджетом громади. Ось таке у нас «піклування» про надходження до місцевих бюджетів. Як мінімум ДИВНО! - сказав Максим Бурбак. 

Тепер люди хочуть звертатися за допомогою до Арсенія Яценюка. Адже Кострижівка – це його мала батьківщина.

Колись на Буковину через Дністер йшли бандерівські загони з Галичини. Вони визволяли людей від жорстоких загарбників. Тому й зараз селяни просять воїнів-атовців з навколишніх сіл і міст стати на захист заводу і людей.

У селі почали говорити про створення загонів самооборони та озброєних селян.

Петро Кобевко
1


КОМЕНТАРІ (1)

Так про що, чорт побери, домовляються? Про те, щоб "законно" усе утилізувати та про виплату податкового боргу, який, за запевненням щойно звільненого директора "Хрещатика Агро" В. Думитращука, сплачено, чи про те, щоб зберегти підприємство, а заодно й буряківництво краю?

avatar

Антон

29 березня 2019 11:29