Секретар РНБО  пригрозив Клічуку і депутатам міськради, якщо вони дозволять відкрити в Чернівцях супермаркет російської мережі

Секретар РНБО пригрозив Клічуку і депутатам міськради, якщо вони дозволять відкрити в Чернівцях супермаркет російської мережі

15.06.2021, 20:03

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов відкинув можливість відкриття в Україні магазинів російської мережі супермаркетів Mere.

Як повідомляє РБК-Україна, про це Данілов сказав сьогодні.

Зокрема, секретаря РНБО попросили прокоментувати інформацію про те, що до кінця червня мережа Mere (проєкт власників російської мережі дискаунтерів "Світлофор") планує відновити роботу свого магазину в Миколаєві і відкрити 40 магазинів в Україні до кінця року.

"Як це взагалі можливо, це суто провокаційні речі. Якщо не дай бог якась міська влада дозволить цим хлопам працювати, повірте, у нас вистачить розуміння, що це робити неможливо... Нехай у себе там, у них є де розвиватися, Хабаровськ... нехай туди їдуть і розвивають дискаунтери... Якщо міська влада буде давати преференції російському бізнесу, якщо мова йде про Миколаїв, то до мера і депутатів дуже швидко будуть застосовані (заходи. - ред.), тому що без їхнього рішення цього зробити не можна", - зазначив Данілов.

Раніше повідомлялося, що мережа Mere анонсувала відкриття  40 магазинів в Україні до кінця 2021 року. Зокрема, у компанії заявили, що такий магазин планують відкрити й у Чернівцях.

https://molbuk.ua/

1