Хабар у 40 тисяч євро за закриття кримінальної справи: СБУ затримала поліцейського на Буковині, який фабрикував кримінальні провадження

Хабар у 40 тисяч євро за закриття кримінальної справи: СБУ затримала поліцейського на Буковині, який фабрикував кримінальні провадження

25.07.2023, 16:06
Служба безпеки спільно з ДБР та Національною поліцією викрила корупційну схему в одному із підрозділів Головного управління Національної поліції у Чернівецькій області.
 
У результаті спільних заходів затримано керівника слідчого відділення одного з райуправлінь регіону.
 
Посадовець вимагав 40 тис. євро з місцевої жительки за не притягнення її до кримінальної відповідальності та закриття «справи ухилянтів».
 
Співробітники СБУ і ДБР задокументували одержання посадовцем першої частини неправомірної вигоди у розмірі 10 тис. євро.
 
Правоохоронці затримали зловмисника у Чернівцях під час передачі йому другої частини хабаря поблизу будинку потерпілої.
 
На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди, вчинене в особливо великому розмірі службовою особою).
 
Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Санкція статті передбачає покарання до 12 років тюрми з конфіскацією майна.
 
Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зокрема, перевіряється причетність до корупційної схеми керівництва регіонального підрозділу Національної поліції.
 
Комплексні заходи проводили співробітники СБУ у м. Києві та Київській області спільно з Державним бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.
1