СБУ Буковини втретє очолив Кіцул

СБУ Буковини втретє очолив Кіцул

03.03.2014, 20:18

Начальником управління СБУ в Чернівецькій області призначений Юрій Кіцул. Про це йдеться в указі Президента України

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № № 235/2014

Про призначення Ю.Кіцула начальником Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області

Відповідно до пункту 17 частини першої статті 106 та статті 112 Конституції України постановляю:

Призначити КІЦУЛА Юрія Васильовича начальником Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.

Виконуючий обов'язки Президента України,
Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов

З березня 2014 року

Юрій Кіцул був начальником СБУ Буковини вже двічі — у 2003-2005 роках та 2009-2010.

Юрій Кіцул народився 14 червня 1959 року в с. Русів Снятинського району Івано-Франківської області. Закінчив Чернівецький Національний державний університет у 1981 році за спеціальністю – фізик та Національну академію СБ України у 1996 році за спеціальністю – юрист.

Нагадаємо, з травня 2013 року управління СБУ в області очолював Сергій Семишкур.

molbuk.ua

На позачерговій сесії Чернівецької обласної ради, 2 березня, начальнику СБУ в області Семишкуру нагадали, як в 2011-12 рр. котрабандист Ілюша Павлюк завіз в Чернівецьку область товару, з якого не сплатили 1 млрд. 600 млн. тільки податків. І ніхто на це не реагував. Салагор, який говорив про це, також сказав, що такого в історії митниці не було ніколи. Думаю, хто-хто, а він точно знає:) А начальник СБУ Семишкур на це відповів, що у них не було повноважень використовувати Альфу проти контрабандистів. Правда потім визнав, що зараз "контрабаса" (дослівно) стало менше. Чи то революції і війни злякалися, чи самооборона заважає. Семишкур сказав, що тепер кордон стережуть разом: штатні працівники і добровольці самооборони.

Керівник управління Служби безпеки України в області Сергій Семишкур визнав, що в останні роки українська розвідка недопрацьовувала. Про це він сказав, відповідаючи на питання депутатів Чернівецької обласної ради. Він сам колишній розвідник, служив у Криму. Каже, що в часи його служби вони ставили на місце вояків Чорноморського флоту Росії. А щодо останніх кількох років, то... тут пан Семишкур тільки скрушно похитав головою. Він також визнав, що службі відомі особи, які мають румунське громаднство. Проте чинне українське законодавство не дає працівникам СБУ правових механізмів, як діяти в цій ситуації. За словами керівник управління Служби безпеки України в області Сергія Семишкура, чернівецькі бійці підрозділу Альфа під час кривавого протистояння у Києві діяли тільки в межах чинного законодавства. Пан Семишкур також повідомив, що в Севастополі у нього залишилася квартира і він наразі нічого не знає, що з нею сталося. 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Корупція помаранчевих бере реванш!!!

avatar

Революціонер

04 березня 2014 14:00

"Нова" влада у "старій" системі з відомими обличчями.

avatar

Кердик

04 березня 2014 14:55