Санаторій «Красноїльськ» пропонують перетворити у реабілітаційний центр для учасників АТО та членів їх сімей

Санаторій «Красноїльськ» пропонують перетворити у реабілітаційний центр для учасників АТО та членів їх сімей

07.11.2019, 21:47

6 листопада 2019 року Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян провів робочу зустріч із представниками Чернівецької міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану (УСВА). Йшлося про нагальну необхідність створення в області спеціалізованого Центру реабілітації та ветеранів АТО, учасників ООС на Сході України та членів їх родин.

Відповідним вимогам відповідає наразі обласний протитуберкульозний санаторій «Красноїльськ», який передбачається реорганізувати  шляхом перетворення на реабілітаційне відділення для учасників бойових дій Чернівецького обласного госпіталю ветеранів війни з метою його подальшого розширення та створення на його базі відокремленого, повноцінного реабілітаційного центру для представників вищезазначених пільгових груп населення.

Нещодавно Чернівецька міська організація УСВА звернулась до Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації з відповідними пропозиціями, де вже створено робочу групу, яка розгляне порушені ветеранами питання по суті та дасть належну експертну оцінку, напрацює пропозиції та рекомендації, що будуть покладені в основу проекту рішення Чернівецької обласної ради.

У разі позитивного вирішення зазначеного питання  будуть захищені законні права та інтереси захисників України та членів їх родин. Водночас, буде збережено кадровий ресурс діючого санаторно-профілактичного закладу, співробітники якого будуть працевлаштовані за фахом у Красноїльську.

- Воїни, котрі повертаються із зони бойових дій, потребують не лише фізичного зцілення, медичної реабілітації та лікування, а й насамперед допомоги духовної, моральної підтримки та послуг психологів та психотерапевтів.

- Вважаю, якщо існує запит суспільства на відповідні перетворення, то ми, народні обранці, не маємо права стояти на заваді, а навпаки мусимо усіляко сприяти та допомагати. Ми повинні працювати для людей. Така моя позиція, - сказав Іван Мунтян. 

1