Нинішні депутати від 'Самопомочі'  Чернівецької міськради мають піти! Питання лише як: гордо чи з ганьбою?

Нинішні депутати від "Самопомочі" Чернівецької міськради мають піти! Питання лише як: гордо чи з ганьбою?

12.04.2017, 12:23

Після кількох місяців мовчанки, яка запала після приїзду нардепа Олега Березюка до Чернівців, на розгляді депутатів міської ради таки опинилися заяви обранців від "Самопомочі" щодо складання повноважень. Щоправда, не всіх, а лише чотирьох. Нагадаємо, нардеп під час візиту попросив своїх колег на вихід - за відхилення від лінії партії та сумнівні політичні зв’язки з пострегіоналівськими силами в ратуші.

- Так, ці 4 заяви були написані власноруч, проте ці заяви ні мною, ні моїми колегами в міську раду не надсилалися. Ці заяви нами були передані особисто представникам центрального офісу нашої політичної сили, - повідомив Віталій Гавриш, депутат Чернівецької міськради.

А як вони потрапили на розгляд сесії - і гадки ніхто не має. Бо депутати, мовляв, і результатів внутрішньопартійного розслідування не бачили. Керівництво партії у Чернівцях ці події не надто охоче коментувало впродовж дня. Та ми все ж знайшли голову міського осередку. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівник «Самопомочі» на Буковині не хоче коментувати ситуацію щодо складання повноважень чотирьох депутатів міськради

- Ці заяви були написані 4 з 6 депутатів, вони були дані юристу центрального офісу партії "Самопоміч", а вже він, наскільки я розумію, поштою передав їх у міську раду. Тобто, дійсно, депутати їх не подавали, - підтвердив Віктор Гищук, керівник міського осередку об’єднання "Самопоміч".

Імовірно, після аналізу роботи обранців за рік, таке рішення ухвалили без їхнього відома. Та депутати, до яких четверо обранців від "Самопомочі" були прихильні від самого початку каденції, взялися захищати колег. 

- Богдане Івановичу, ми б хотіли почути причини: для чого писати заяву про складання повноважень? Ми бачимо вас як одного із найактивніших депутатів, - сказав Василь Продан, депутат Чернівецької міськради.

І тут знову взялися обговорювати доноси на праведних депутатів, які регулярно надходили до керівництва партії: про те, що політичну лінію гнуть точно не туди, куди обіцяли перед виборами чернівчанам. Раніше вже озвучували, що такі листи до керівництва політсили писали інші двоє депутатів від "Самопомочі". 

- Олексію Павловичу, серед тих, хто писав доноси, є і ваше прізвище, - зазначив Богдан Ковалюк, депутат Чернівецької міськради.

- Якщо покласти руку на серце, то я повідомляв керівництво "Самопомочі" ще до виборів, - зауважив Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.

А відтак колеги-депутати обурилися: мовляв, чому Олег Березюк має вирішувати за чернівчан. 

- Якийсь дядько з Києва, який для мене особисто, як і для наших виборців, є ніким, приїхав, прочитавши "маляву", вибачте, в Києві, приїхав у Чернівці, виліз на екран телебачення і спаплюжив усю "Самопоміч" у Чернівцях, - наголосила Любов Сорохан, депутатка Чернівецької міськради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продан виклиє Садового на килим, а Сорохан щиро дивується, що Березюк не порішав все "у вузькому колі"

- Хотів би внести ясність, що приїжджав не якийсь дядько - приїжджав голова фракції об’єднання "Самопоміч" у Верховній Раді - це наш ідейний лідер, він на такій же посаді, як і у "Батьківщині" Юлія Тимошенко. І, мабуть, варто знати, хто приїжджав і що казав, - наголосив Віктор Гищук, керівник міського осередку об’єднання "Самопоміч".

Відтак були здогади, чому виганяють праведних депутатів. Приплели сюди і львівське сміття, яке не доїхало до Чернівців. 

- Усі розмови почались, коли ви підписали з Садовим угоду про завезення сміття сюди. А після того, як на сесії порушили питання і воно не пройшло, ми бачили, що у депутатів із "Самопомочі" почались проблеми, - заявив Василь Продан, депутат Чернівецької міськради.

Четверо обранців скромно погодилися: не виключено і таке. А ще, мовляв, торують місце для інших партійців. Зокрема, і для голови міського осередку. 

- Я не горю бажанням, кладучи руку на серце, заходити в міську раду, якщо до цього дійде. Але керівництво мені чітко сказало, що ні, бо пора брати відповідальність, - підкреслив Віктор Гищук, керівник міського осередку об’єднання "Самопоміч".

А в розмовах про принциповість і активність чотирьох обранців чомусь не говорили про найскандальніші рішення, які спродукували саме вони. Наприклад, славнозвісний проект тунелю під злітною смугою, у який закатали мільйон гривень із міського бюджету. Чи вироджені наглядові ради. 

- А про принципову позицію, знаєте, гарно в програмі "Без емоцій" сказала Аліна Олевич: що вони голосують не разом із "Рідним містом", а за правильні рішення. Питання в іншому - чиї правильні рішення, чи ті рішення, які на користь чернівчанам, - зауважив Віктор Гищук, керівник міського осередку об’єднання "Самопоміч".

Тим паче, каже Віктор Гищук, якщо рада цілком очікувано заяви не підтримає, усіх шістьох відкличуть за процедурою народної ініціативи. Тож своїми мандатами обранцям залишилося тішитись недовго. А розгляд питання в ратуші продовжать на черговій сесії. 

 
1


КОМЕНТАРІ (5)

цей гищук схожий на бридку крису. фу, такий бридкий

avatar

іванка

12 квітня 2017 12:10

Я так розумію, сама пані Іванка є неземної вроди і чарівності? То навіщо таку красу приховувати? Додайте в аватарку своє фото, щоб можна було насолодитись не тільки розумом пані, але і красою.

avatar

До Іванки

12 квітня 2017 20:59

гарна спроба,Вітя. 

ну признай те, що ти схож на криску(і ведеш себе відповідно)

avatar

іванка

13 квітня 2017 11:47

гарна спроба,Вітя. 

ну признай те, що ти схож на криску(і ведеш себе відповідно)

avatar

іванка

13 квітня 2017 11:47

тут лучше подходит фраза "УХО, ты меня слишешь?"

avatar

Вова

13 квітня 2017 16:36