Салагор радив небідним депутатам допомагати потребуючим з власної кишені, але Гайничеру наполіг на збільшенні депутатського фонду з 5 до 10 тисяч

Салагор радив небідним депутатам допомагати потребуючим з власної кишені, але Гайничеру наполіг на збільшенні депутатського фонду з 5 до 10 тисяч

13.01.2016, 15:40

На позачерговій сесії Чернівецької обласної ради депутати підтримали пропозицію Михайла Гайничеру (фракція "Наш край") про реальне збільшення депутатського фонду з 5 до 10 тисяч гривень.

Про це з сесійної зали повідомляє кореспондент BukNews.

Власне рішення збільшити депутатський фонд депутати ухвалили на одній з попередніх сесій. Однак у поданий на їх затвердження проект бюджету заклали стару цифру розміру депутатського фонду. Депутат Гайничеру запропонував привести цифри у відповідність з проголосованим раніше рішенням. 

Ціна питання - 300 тисяч гривень. Ці кошти знайдуть у межах вже затверджених видатків, передбачених на виконання програми "Турбота". А фінансування самої програми збільшать пізніше - на котрійсь із наступних сесій, коли вноситимуть поправки до бюджету.  Звісно, якщо знайдуться гроші і до цього дійдуть руки. 

Перед голосування депутат Микола Салагор (фракція "Солідарність") звернувся до "небідних депутатів" і запропонував їм допомагати потребуючим людям з власної кишені, а не за бюджетні кошти. Проте Михайло Гайничеру наполіг на тому, щоб головуючий поставив його пропозицію на голосування. 

Більшістю голосів депутати проголосували  за збільшення депутатського фонду з 5 до 10 тисяч. 

1