Мер Львова Андрій Садовий наполягає: Миколу Федорука зняли злочинно, дуже некрасиво

Мер Львова Андрій Садовий наполягає: Миколу Федорука зняли злочинно, дуже некрасиво

14.10.2015, 16:23

Мер Львова Андрій Садовий мав дружні стосунки з Миколою Федоруком, коли той перебував на посаді міського голови Чернівців.

Про це Садовий розповів у інтерв’ю російському "Радіо Свобода".

Так, на запитання журналіста "З ким із мерів України у вас хороші стосунки, хто міг би бути вашим партнером, хто близький вам по стратегії міського самоврядування, а з ким вам взагалі нецікаво? Я вважаю, що Геннадій Кернес може в останній список увійти", Андрій Садовий дав відповідь:

"Я звик поважати ті рішення, які приймає громада, обираючи того чи іншого громадянина на пост мера. На превеликий жаль, сьогодні в місцевому самоврядуванні є багато вакансій. Працювати мером в моєму розумінні - якщо працювати на сто відсотків - навіть складніше, ніж працювати президентом: ти несеш персональну відповідальність за людей, які живуть у твоєму місті. У країні - великі процеси, хмари наліво, хмари направо. Як колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський мені колись говорив: "Я немов за плугом стою і жену вперед хмару. Пройде 10-15 років, можна зрозуміти, добре це було чи погано".

Мер Львова додав, що у 2011 році група депутатів Чернівецької міськради злочинно і "дуже некрасиво" зняли Федорука.

"Коли мером Чернівців був Микола Федорук, у нас були хороші стосунки. Потім його зняли, зняли злочинно, дуже некрасиво", - заявив Садовий.

"У мене були хороші стосунки з колишнім мером Дніпропетровська Іваном Куліченком, з колишнім мером Донецька Олександром Лук'янченком", - додав він.

Водночас мер Львова сказав, що у керівництві українських міст з’явилося "багато молодих хлопців". Щоправда, їхньої роботи він ще не побачив, тому відмовився роздавати їм "незаслужені компліменти".

"Багато з'явилося молодих хлопців, важко давати їм оцінку, вони працюють недовго, і поки я не побачив, що вони зробили. Вони більше намагаються утримати ситуацію. Не буду нікому роздавати незаслужені компліменти, і напевно, критикувати їх теж не дуже добре, тому що кожне місто обирає мера, якого вважає гідним", - сказав Андрій Садовий.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Ну то тепер зрозуміло, що за Самопоміч львівську будуть голосувати фанати Федорука.

Нехай галичане сидять у себе та не вчать буковинців як се жити та газдувати.

avatar

Кіндрат Садгора

14 жовтня 2015 18:14